– Papasakokite trumpai apie save ir savo veiklą: kaip ir kodėl gimė idėja kurti tokius drabužius? Kiek laiko jau gyvuojate?

– Šis sprendimas atsirado prieš du metus, atėjo savaime, sakyčiau labai organiškai. Iš noro išsiskirti ir išreikšti save per rūbą, pasigaminau sau marškinėlius su smaikščiu užrašu. Jūs nepatikėsite, kiek šypsenų ir teigiamų emocijų sulaukiau iš man visai nepažįstamų žmonių. Visu šiuo pozityvumu norėjau pasidalinti su kitais, taip ir gimė prekės ženklas. Šiai dienai „My Face“ - tai sprendimas, kuris jungia savyje tiek aukštą techninę kokybę, tiek pozityvumo ir spalvų užtaisą kiekviename mūsų kuriamame drabužyje. Gera nuotaika tampa savotišku deficitu, o „My Face“ kūriami drabužiai – tiesioginė galimybė dar kartą nusišypsoti. Džiaugiuosi, kad jau turime didelį lojalių klientų ratą.

– Įkvėpimas, kūryba – iš kur jos semiatės?

– Didžiausias įkvėpimas ateina keliaujant, kiekviena kelionė mus praturtina ir praplečia suvokimą. Kadangi reguliariai apsilankome Berlyne, labai daug įtakos kūrybinėms idėjoms turi Berlyno gatvės mada. Man patinka stebėti Berlyno jaunimą, kaip jie per rūbą išreiškia save, savo nuotaiką, charakterį. Ten visi labai individualūs, patys susikuria savo stilių, sakyčiau, netgi nepaklūsta greitosios mados tendecijoms, kuria savo madą, o tas labai žavi. Madingas galime būti kiekvienas, o būti stilingu reikalauja daug daugiau pastangų.
„My Face“, Eglė Kaušpėdaitė

– Papasakokite, kokį paveikslą įsivaizduojate žmogaus, perkančio Jūsų kurtus drabužius? Kaip manote, kam tai būtų puiki Kalėdinė ar kitos progos dovana?

– Kadangi „My Face“ kūrybiniai sprendimai charakteringi ir ryškūs,o kai kurie rūbai vienetiniai ir unikalūs, tai klientą įsivaizduoju drąsų ir ryškų, per rūbą norintį išreikšti savo nuotaiką, taip pat mėgstantį patogumą ir vertinantį kokybę. Iš principo, visi savo spintoje turi laisvalaikio patogiausią rūbą – džemperį. Todėl kiekvieną pradžiugintų rankų darbo, unikalus ir labai patogus džemperis pozityviai neteikiančiu pavadinimu COSMOS, ar ne taip?
Džemperis

Labai noriu visus pakviesti į „Love Winter“ mugę, nes mugės metu pristatysime naujus, dar nematytus džemperių modelius. Padarėme eksperimentą, kuriame mūsų puslapio feisbuke sekėjus įtraukėme į kūrybinį procesą. Net nesitikėjome tokio aktyvumo, o tai labai maloniai nustebino. Kurti kartu visad gera. Ačiū Jiems visiems. Taip pat pristatysime kitą „savo veidą“ su visiškai nauju produktu. Nenoriu išduoti, todėl ateikite ir pamatykite patys!

– Ką bendro turi menas su rūbais Jūsų situacijoje?

– „My Face“ laikau labiau meniniu projektu, nei greitosios mados produkcija. Siekiame, kad mūsų drabužiai virstų ne tiesiog savo funkciją atliekančiais daiktais, bet ir keliančiu šypseną meno kūriniu. Juk drabužis – tai nuotaikos dalis, jis dažnai atspindi savijautą. Gyvenimas yra gražus, suirutėje žmogus dažnai tai pamiršta, mes tik dar kartą tai primename. Didžioji dalis mūsų kuriamų drabužių yra piešti rankomis, todėl kiekvienas daiktas yra kitoks, unikalus.
„My Face“, Eglė Kaušpėdaitė

– Kiek žinoma, apart drabužių pristatysite ir meno kūrinių reprodukcijas?

– Taip, „My Face Art“ mugės lankytojams pristatys platų spektrą dailininko Vlado Mackevičiaus meno kūrinių: grafikos bei tapybos reprodukcijų. Unikali popieriaus drėkinimo technologija, kurios dėka reprodukcija atrodo kaip akvarelės darbas leidžia mums pasiūlyti aukščiausią reprodukavimo kokybę. Kiekviena reprodukcija pasirašyta menininko ranka bei turi atspaudą, įrodantį autentiškumą. Turi savo numerį bei limtuotą tiražą. Kiekviena reprodukcija pakuojama į dekoratyvinį „craft“ popieriaus voką su emblema, kurį iškart galima dovanoti arba padėti po eglute.

Viena svarbiausių savybių, ką turi turėti vaizduojamasis menas – tai emocija. Kiekvienas Vlado kūrinys pilnas emocijų. Lenkiu prie to, kad šiais laikas dažnai sunku nustebinti žmogų. Mes siūlome dalintis emocijomis meno pagalba. Tokiu budu galima aplenkti visas suvartojamas ar tipines kalėdines dovanas, išsiskirti bei būti maloniai prisimenamu.

Norėčiau paminėti, kad Vladas turi dešimtmetį siekiančią meninę patirtį, todėl reprodukuojamų darbų spektras yra labai įvairus. Savo darbais menininkas sieka atkreipti dėmesį į jo manymu svarbiausius dalykus: pagarbą gamtai, meilę, teisingus prioriterus. Darbai kupini ironijos bei romantikos. Dailininkas yra surengęs virš 30 personalinių parodų visame pasaulyje: nuo Amerikos iki Kinijos. Šiai dienai menininko darbai yra 14 pasaulio muziejų kolekcijose. Džiaugiames, kad pats dailininkas mugės metu bus Lietuvoje, tad bus galimybė su juo pabendrauti mugės dalyviams ir asmeniškai. Nekantraujame su Jumis susitikti gruodžio 1-2 dienomis vyksiančioje žiemos dovanų mugėje „Love Winter“, viešbutyje „Pacai“. (Daugiau apie mugę rasite čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)