Šįkart gardžiu kalėdiniu receptu dalinasi desertų kūrėja Liucina Rimgailė.
Šventinė kiaulienos nugarinė su moliūgų ir avinžirnių salotomis
Patiekalui reikės:
6-8 griežinėlių kiaulienos nugarinės
Stiklinės vandens
Pusės stiklinės sauso balto vyno
10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų (nesmulkintų)
Druskos, pipirų bei kitų mėgstamų prieskonių
2 šaukštų aliejaus kepimui
Salotoms reikės:
Kelios saujos salotų mišinio
2 stiklinės kubeliais pjaustyto moliūgo
Nepilna stiklinė virtų avinžirnių
10 vnt. pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų
150g fetos sūrio
2 česnako skiltelių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų ir ciberžolės pagal skonį
Padažui reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių Dijono garstyčių
2 šaukštų medaus arba agavų sirupo
2 šaukštų citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip paruošti šventinę kiaulienos nugarinę su moliūgų ir avinžirnių salotomis – pamatysite reportaže.
Dar daugiau patiekalų – kituose laidos „Kalėdų stalas“ įrašuose.