Šiemet Katedros aikštėje vyksta tikras šachmatų žaidimas: karalienę supa pėstininkų, stilizuotų rikių, žirgų figūros, o Gedimino bokštas ir Katedros varpinė atlieka bokštų vaidmenį. Natūralių eglišakių eglės kompozicija šiemet yra 50 metrų pločio, 27 metrų aukščio, ją puošia 100 tūkst. šviesos diodų ir daugiau nei 7 kilometrai girliandų.

8 mėnesius užtrukę eglės kūrimo darbai sukūrė magišką reginį, kurį, kaip aiškina šiųmetės eglės autorius Dominykas Koncevičius, įkvėpė išskirtinis radinys Valdovų rūmų teritorijoje. Archeologinių tyrinėjimų metu čia aptikta puošni medinė šachmatų karalienės figūrėlė, kuri mena, jog dar Vilniaus kūrimosi laikais šis žaidimas buvo labai mėgstamas tarp didikų ir valdovų.

„Šachmatai, kaip ir menas, yra viena iš visame pasaulyje suprantamų „kalbų“, kuri sugeba įdomiam laisvalaikiui suburti skirtingas kartas. Pamanėme, kad šio, ne vieno tūkstančio metų istoriją turinčio, itin populiaraus, logiką, intuiciją ir vaizduotę išlaisvinančio žaidimo tema bus įdomi“, – teigia Kalėdų eglės autorius D. Koncevičius.

Dar prieš įžiebiant eglutę, Vilniaus meras Remigijus Šimašius žadėjo, kad Vilnius šiemet pateisins gražiausios Europos Kalėdų eglės rezidencijos vardą. Tąkart meras pastebėjo, jog garsiosios sostinės eglutės pastarųjų metų paskutiniais mėnesiais atviliodavo daugybę turistų, kurie ir šiemet trauks pasigėrėti išskirtine Kalėdų egle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)