Tikra, vos 55 cm aukščio žaliaskarė, anot miesto puošėjų, atliepia ekologiškumo idėjas ir tikrąsias Kalėdų vertybes – jaukumą, kuklumą, o kartu meta iššūkį įprastiems dalykams.

Mažąją eglutę, kurią lyg muziejinį eksponatą saugo gaubtas, puošia 28 sidabrinės raidės. Jos skelbia šių metų kalėdinio laikotarpio Klaipėdos moto – MAŽA DIDELIO MIESTO KALĖDŲ VERTA.

Įstaigos „Klaipėdos šventės“ laikinoji vadovė Živilė Putnienė sako suprantanti, kad po praėjusių metų griežtų draudimų visi pasiilgę sambūrio, tad instaliacijos ir eglutės įžiebimo šventė apgalvota taip, jog žmonėms nereiktų itin glaudžiai būriuotis.

Klaipėdos eglutės įžiebimo šventė

„Žmonės pasiilgę švenčių, juolab, kad pernai nebuvo galima būriuotis. Šiais metais, suprasdami esamą situaciją, stengėmės instaliacijas sukurti taip, kad jos žmones padalytų į savotiškas erdves ir nereiktų visiems susieiti į vieną vietą. Eglutės įžiebimo renginį žiūrėti kvietėme ir internetu, šiltai namuose, o aplankyti aikštę ir apžiūrėti instaliacijas bei neįprastą eglutę bus galima dar ne vieną savaitę“, – Delfi.lt sakė Ž. Putnienė.

Šventės organizatoriai neįprastos eglutės kaimynystėje nušvietė tunelį artėjančio Klaipėdos gimtadienio proga – Teatro aikštėje per eglutės įžiebimo ceremoniją įžiebta instaliacija-tunelis „Laiko spalvos 770“, kuri kaipmat sudomino mažuosius.

Tiesa, eglutės idėja patiko ne visiems. Pro žmones braudamiesi jauni šventės žiūrovai šūkavo „Tai kur ta eglutė? Ar išvis yra?“, „ryškiai neįpirko normalios“, „blogiau sugalvot nebeįmanoma“,– replikavo jaunuoliai.

Klaipėdoje susirinkusi minia būriavosi ne tik Teatro aikštėje, dalis žmonių atvyko ir į šalia įkurtą turgelį ir visai neskubėjo apžiūrėti mažylės. „Spėsim, kol kas tik kažkas neaiškaus matosi“, – sakė neskubanti pora. „Kad nesąmonė“, – reagavo kita kompanija, jau braudamiesi nuo eglutės. Neįprastai daug žmonių, panašu, per šventę pamiršo ir koronaviruso grėsmę, ir privalomus atstumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)