Sinoptikai skelbia, kad trečiadienį kai kur pasnigs. Vėjas naktį silpnas, dieną besikeičiančios krypties, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 4–9 laipsniai šalčio, dieną nuo 4 laipsnių šalčio iki 1, pajūryje iki 3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį orai subjurs. Daugelyje rajonų krituliai: sniegas, šlapdriba, dieną pereinantys į lietų. Vėjas pietvakarių, vakarų, 15–20 m/s, pajūryje gūsiai iki 25 m/s. Temperatūra naktį 2–7 laipsniai šalčio, pajūryje 0–2 laipsniai šilumos, dieną 3–8 laipsniai šilumos.

Mėnesio pabaigoje žada daug sniego

Apžvelgdamas ilgalaikę prognozę doc. Gintautas Stankūnavičius taip pat sakė, kad artimiausiu metu sniegas turėtų iškristi jau visoje Lietuvoje.

„Per ateinančią savaitę, tikėtina, ji [sniego paklotė] susidarys visoje šalies teritorijoje, o mėnesio pabaigoje, prognozuojama, jos storis vietomis gali siekti 10–15 cm“, – rašė jis.

Tačiau šios savaitės viduryje laikinai sustiprės anticikloninis sūkurys virš Skandinavijos, jis orą Lietuvoje dar labiau atvėsins – naktimis pragiedrėjus oro temperatūra kris iki -5–8 °C, dienomis iki 0 – -5 °C. Pirmadienį į pietus ir pietvakarius nuo Lietuvos praslinks ciklonas, kurio kritulių zona (šlapdriba ir sniegas) gali pasiekti ir pietvakarinę Lietuvos dalį, kitur žymesnių kritulių tikimybė maža.

Trečiadienį slėgis kils, orai dar labiau atvės. Savaitės antroje pusėje, prognozuojama, Atlanto ciklonai jau judės nuo poliarinių Šiaurės Atlanto akvatorijų link Skandinavijos, todėl ketvirtadienį–penktadienį Lietuvą pasieks labai nepastovios oro masės su atmosferos frontais.

Taip pat, anot jo, pastaraisiais dešimtmečiais pagrindinis tokio sezono atributas buvo apniukę, darganoti orai ir labai trumpas šviesus paros metas. Pastarasis priklauso ne tik nuo laikotarpio tarp saulės patekėjimo ir laidos trukmės bei saulės aukščio virš horizonto tam tikru dienos metu, bet ir nuo bendro apšviestumo, kurį lemia debesų danga (išplitimas), jos storis (ir daugiasluoksniškumas), įvairūs matomumą mažinantys orų reiškiniai, tokie kaip rūkas, rūkana, dulksna ir kt. Beje, tokie reiškiniai šiuo sezonu tikrai dažni. Dienos trukmė dabar yra kiek mažiau nei aštuonios su puse valandos, bet iki trumpiausių dienų laikotarpio (12.20–24) diena sutrumpės dar kiek daugiau nei valanda. Tačiau dienos trumpėjimas dabar bent du kartus lėtesnis, nei būna per lygiadienį ir jam artimomis savaitėmis.

Tarnybos jau ruošiasi trečiadieniui ir ketvirtadieniui

Trečiadienį, sako sinoptikai, Vilniaus miestą pasieks sniegą nešantys debesys. Vieni ekipažai rūpinsis sniego valymu, kiti, kol sąlygos dar palankios, tęsia kitus svarbius darbus, praneša „Grinda“.

„Jau kurį laiką naktimis barstome tiltus ir viadukus, šią savaitę žiemos techniką Vilniaus gatvėse matysite ir dienomis. Šiuo metu didesnis snygis prognozuojamas ketvirtadienio paryčiais.

Temperatūrai kylant, sniegą dar tą patį ketvirtadienį keis šlapdriba, o apypiečiu – jau ir lietus. Dėl permainingų orų ir stipraus vėjo vairavimo sąlygos bus nepalankios“, – perspėja „Grinda“.