Netikrame renginyje viskas atrodė beveik identiškai: data, laikas, oficiali nuotrauka ir pateiktas aprašymas. Visgi vartotojai turėtų irgi atkreipti dėmesį ir į renginio organizatorių. Oficialaus renginio Facebook soc. tinkle organizatorius – Vilniaus miesto savivaldybė, Kalėdos sostinėje ir Vilniaus kultūros centras. Netikro renginio – Lukas V., privatus soc. tinklo vartotojas.

Netikras renginys spėjo surinkti apie 3 tūkst. dalyvių ir buvo sukurtas prieš Vilniaus miesto savivaldybės renginį socialiniame tinkle ir gerokai iki oficialios programos pristatymo. Vartotojas pasinaudojo tuo, kad informacija apie eglės įžiebimą buvo viešai prieinama internete, o oficialaus renginio Facebook’e dar nebuvo.

Katedros aikštėje pradėta statyti Kalėdų eglė

Tokie netikri renginiai ne tik skleidžia dezinformaciją, bet ir trukdo tikram renginiui pasiekti potencialiai įžiebimu suinteresuotus vilniečius. Tokių paskyrų informacija gali būti nepilna, netikra ir gali sukelti reputacinę žalą savivaldybei.

Eglės įžiebimo šventė Katedros aikštėje vyks artėjantį penktadienį (gruodžio 1 d.) 19:30 val. Šventę pradės koncertas, kurį transliuos nacionalinė televizija.