„Tai – dar tik tokie žiemos pasibandymai“, – sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė, žvelgdama į artimiausio laikotarpio orų prognozes.

Pasak sinoptikės, jau penktadienio vakarą galbūt Žemaitijoje pasirodys šlapdriba, bet tos šlapios snaigės tuoj pat tirps, taip ir nesudarydamos baltos dangos.

„Šios dienos duomenimis, gruodžio 2 dieną yra tikimybė, kad sniegas iškris ir truputį pasilaikys. Jeigu iš viso jo bus“, – nedrąsiai apie tolimesnių orų perspektyvą kalbėjo sinoptikė.

O apie tai, ar Lietuvoje Kalėdos bus baltos, specialistė iš viso nesileido į kalbas. Pasak jos, tokie spėliojimai būtų visiškai nieko verti ir nepatikimi.

Kai kur pasirodys šlapdriba

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, lapkričio 29-os naktį debesuota. Vietomis nedideli krituliai, daugiausia lietus. Kai kur rūkas. Vėjas pietryčių, pietų 7–12 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Žemiausia temperatūra 1–6 laipsniai šilumos. Dieną debesuota. Daug kur lietus, antroje dienos pusėje šiaurės vakariniuose rajonuose šlapdriba. Vėjas pietų, pietvakarių, vakare pajūryje pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, vakariniuose rajonuose gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 3–8 laipsniai šilumos.

Lapkričio 30-os naktį daug kur, dieną vietomis krituliai (daugiausia nedideli). Naktį kai kur plikledis. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, naktį daug kur, dieną vietomis gūsiai 15–20 m/s, pajūryje naktį iki 23 m/s. Temperatūra naktį nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, dieną 0–5 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)