Vakarieniauti vonios kambaryje virš galvos kabant išskalbtiems apatiniams iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista, tačiau išvydus čia pat besisukiojantį kolektyvą iš Italijos – virtuvės šefę Giuliją ir restorano administratorių Danielę, salėje aidint komplimentams ir kvepiant šviežiai sutrintiems bazilikams, tampa aišku, kad viskas yra taip, kaip turi būti, rašoma naujai atidaryto restorano pranešime spaudai.
Patirti itališką virtuvę ir pozityviai chaotišką italų gyvenimo būdą verslininkai vilniečius kviečia į naują „Ogmios mieste“ įsikūrusį restoraną – „La Pasta Makaronų Namai“.
Pietūs lovoje, vakarienė – vonioje
Kaip rašoma pranešime, vos įžengus į restoraną pajunti, kad atsidūrei namuose be sienų: čia pat stovi miegamojo lova, stalai, kėdės, spintelės, nukrautos sendaikčių, pianinas, senas patefonas, iš kurio sklinda klasikinė itališka muzika. Namų atmosferą dar labiau sustiprina žydinčios gėlės ir provanso stiliaus tapetai. Verslininkai skelbia, kad vos tik įėjus į restoraną maloniai nusiteikęs restorano administratorius italas pasiūlys įsitaisyti viename iš „kambarių“: miegamajame, jei jaučiatės nuvargęs, o gal vonioje, jei norisi atsipalaiduoti.
Sophia Loren įkvėptas meniu
Restorane siūloma rinktis iš daugybės skirtingų rūšių makaronų. Sukurti tokį platų asortimentą verslininkus esą įkvėpė viena žymiausių visų laikų Italijos aktorių Sophia Loren. Ši ikona pirmoji atkreipė pasaulio dėmesį, kad valgant makaronus galima išlaikyti fantastiškas kūno linijas. Jai priklauso ir žymioji frazė „Everything you see i owe to spaghetti“ (lt. viską ką jūs matote, aš gavau iš makaronų Spaghetti).
Be makaronų, čia taip pat galima rasti keletos rūšių raviolių, lazanijas, daugiaryžių su jūros gėrybėmis, itališkų užkandžių, salotų bei fantastiškų itališkų desertų. Kaip skelbiama naujojo restorano feisbuko paskyroje, dienos pietus čia galima pavalgyti už 5,5 euro, makaronai ir ravioliai kainuoja 7,9 euro.
Viską veža iš Italijos
Autentiška itališka pasta gaminama vietoje, specialiai iš Italijos atgabentais kelias tonas sveriančiais galingais įrenginiais. Kaip teigia verslininkai, ypatingą pastos skonį lemia ir iš Italijos vežami pilno grūdo kieto kviečio (grano duro) miltai, kokius reglamentuoja Italijos valdžios taisyklės visiems itališkiems pastos restoranams. Taip pat naudojami itališki prieskoniai, iš Italijos atsivežta speciali pomidorų tyrė, vyrauja sezoninės daržovės.
Anot restorano virtuvės šefės Giulijos, kad kokybiškas makaronų produktas virstų skaniu itališku patiekalu, labai svarbu yra makaronus tinkamai išvirti, t.y. virti juos nei per ilgai, nei per trumpai, būtent taip, kaip ir yra verdami makaronai Italijoje. Nors daliai lietuvių toks paruošimo būdas kartais atrodo nepakankamas, tačiau būtent taip paruošti makaronai ne tik ilgam suteikia sotumo, bet ir yra lengviau virškinami.
Makaronų namai visiems itališkos virtuvės mylėtojams atviri kiekvieną dieną, čia galima pasimėgauti ir kaskart vis naujais dienos pietumis. Čia pat veikia ir krautuvėlė, kur galima pasiimti šviežiai paruoštų makaronų, raviolių ar įvairiausių pagardų itališkai vakarienei namuose bei, žinoma, naminių tiramisu.