„Pažįstamas Anglijoje prekiavo reklaminėmis iškabomis ir dalį jų užsisakydavo pagaminti pas mus. Tuomet ir kilo mintis įsteigti įmonę Anglijoje, kad sumažėtų sąnaudos ir priartėtumėme prie savo užsakovų. Taigi buvęs pažįstamas tapo mano verslo partneriu”, – tokią verslo plėtros į vakarus istoriją pasakoja „DPS Advertising” vadovas Tomas Ališauskas.

„DPS Advertising“ ir jos dukterinė įmonė teikia įvairaus formato spaudos, reklaminių iškabų, stendų, automobilių apipavidalinimo bei kitas reklamos gamybos paslaugas. Šešiolika metų Baltijos šalių rinkoje veikiančios įmonės klientai – tokios įmonės kaip „Sorbum LT“, „Sportland LT“, „Adidas Baltics“ „Videvita Vilnius“ (TBWA), „FPI Baltic“, Tarptautinis Vilniaus oro uostas, „McCann Erickson Vilnius“.

Dabar įmonė bendradarbiauja su Anglijoje ir JAV veikiančia reklamos agentūra „London Displays“, kitomis medijų bei reklamos agentūromis, taip pat su „Chelsea Football Club“. Tarp įmonės klientų atsiranda ir daugiau lietuviškų verslų Anglijoje, pavyzdžiui, lietuviškų maisto produktų parduotuvių tinklas „Lituanica“.

Kaip rašoma pranešime spaudai, dalis užsakymų iš užsienio dėl didesnių technologinių galimybių ir mažesnės gamybos savikainos įgyvendinami Lietuvoje, o vėliau pagaminta produkcija eksportuojama į Didžiąją Britaniją.

Didžioji Britanija – šalis, kurioje rinkos, galima sakyti, nusistovėjusios. Ten nėra greitų pelnų, staigaus kilimo ar tokio paties staigaus nuopolio, kaip pas mus, Rytų Europoje. Todėl įmonės apyvarta kasmet auga gana tolygiai, maždaug po 15 - 20 proc.“ – stabiliu augimu džiaugiasi Tomas Ališauskas.

Neseniai „DPS Advertising“ įsigijo vieną moderniausių Baltijos šalyse UV spaudos mašiną, kurioje dažai fiksuojami ultravioletiniais spinduliais. Naujasis įrenginys leidžia gerokai padidinti ne tik spaudos kokybę, bet ir gamybos apimtis.
„DPS Advertising“ verslas

„Mūsų atnaujinta techninė bazė – naujausių technologijų skaitmeninė JAV gamybos UV spausdinimo mašina – pareikalavo beveik milijono eurų investicijos. Palyginti su anksčiau turėta įranga, ši mašina per parą gali pagaminti keturis kartus daugiau produkcijos, be to, spauda yra labai aukštos kokybės. Ji naudoja kur kas mažiau elektros energijos, dažų, o jų džiovinimui pritaikyta LED technologija. Spaudos formato plotis siekia net 3,2 metro”, – naujosios įrangos privalumus vardija Tomas Ališauskas.

Anot jo, šiuolaikinių UV spaudos technologijų galimybės išties neišsemiamos. Jos leidžia spausdinti praktiškai ant bet kokios medžiagos: medienos, metalo, stiklo, tekstilės, popieriaus, plastiko ir kitų paviršių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)