Tuo tarpu kepyklėlės „Pinavija“ direktorė Vilma Barkauskaitė pripažįsta, kad kainos nemažos, tačiau teigia, kad tiek mokama už kokybę.
Nustebino, kiek sumokėjo šeima
„Vieną gražų šeštadienio rytą ėjau Vilniaus gatve ir netikėtai pamačiusi kepyklėlę „Pinavija“ nusprendžiau užsukti ir nusipirkti ten ką nors skanaus, kad pamaloninčiau savo mamą. Užėjusi į vidų nustebau pamačiusi didžiulę eilę žmonių, kurie godžiai šluoja gardžiai atrodančius kepinius iš prekystalio“, - DELFI rašė mergina.
Savo laiške ji pasakoja nustebusi jau po to, kai prieš ją stovėjusi 4 asmenų šeima pirkusi keturis gabalėlius skirtingų tortų, dvi kavas, vieną arbatą ir vieną kakavą sumokėjo 24 eurus. „Kai pardavėja jiems išmušė 24 eurus, nustebau, kad atėjo laikai, kai kepyklėlėje šeima turi suploti tokią kainą, norėdama pasigardžiuoti saldumynais su gėrimu“, - rašo DELFI skaitytoja.
Mergina teigia, kad sulaukusi savo eilės pardavėjos paklausė, kokį gardumyną rekomenduotų paragauti ir ši nedvejodama atsakė, kad tortas „Napoleonas“ būtent tai, ko ji ieško.
„Puiku, sakau, duokit man gabalėlį ir parodžiau, kiek pjauti. Prisiekiu, tokio dydžio gabalą įprastai kitose vietose atpjauna kaip vieną porciją. Už manęs stovėjusi mergina, akivaizdžiai, nuolatinė kepyklėlės klientė, ėmė raginti paragauti dar ko nors, pavyzdžiui, pyragėlį su šaltalankių ir moliūgų įdaru. Susigundžiau. Taip pat paprašiau dar atpjauti mažą gabalėlį varškės tinginio su džiovintais vaisiais“, - apsipirkimą prisimena mergina.
Sumokėjo beveik 17 eurų
Visus gardumynus pardavėja, skaitytojos teigimu, gražiai supakavo, tačiau čekyje parašyta suma merginą kaip reikiant išmušė iš vėžių.
„Kadangi pamačiusi tokią sumą trumpam pakirto kojas, pasimečiau ir sumokėjau, bet išėjusi iš kepyklėlės niekaip negalėjau suvokti, kas įvyko. Pasižiūrėjau į čekį - ir matau - „Napoleono“ gabalas man kainavo apie 10 eurų, pyragėlis daugiau nei 2 eurus, o varškės tinginys virš – 4“, - stebėjosi skaitytoja.
Mergina pasakoja, kad grįžusi namo nutarė pati pasidomėti, ar neįvyko kokia nors klaida ir buvo išmuštas per didelis kiekis pinigų, tačiau kepyklėlės darbuotoja, kaip rašo skaitytoja, patikino, kad kilogramas torto „Napoleonas“ kainuoja 29 eurus.
„Norėčiau priminti, kad tai yra 100 litų. Ji tikino, kad maniškis gabalėlis turbūt labai sunkus ir turėtų sverti apie 300 gramų, jei man išmušė tokią sumą. Grįžusi namo pasvėriau ir supratau, kad iš tiesų tas gabalėlis tiek svėrė. Bet grįžtant prie esmės - ar aš praleidau tą staigų šuolį, kai už Napoleono gabalą mes mokame 35 litus?“ - laiške piktinosi mergina.
Tiesa, ji teigia, kad tortas iš tiesų buvo labai skanus tarsi močiutės keptas, jautėsi, kad gaminamas iš itin kokybiškų produktų. Vis dėlto, skaitytojos nuomone, už kokybę tiek mokėti – per daug.
„Nepatinka - nepirk, sakysit. Sutinku. Pati taip visada sakau. Draugai žino, kad esu iš tų, kurie mėgsta išlaidauti ir pasilepinti, neretai net bando mane sudrausminti. Tačiau šito buvo per daug net man“, - piktinosi skaitytoja.
Mokama už produktus ir kokybę
Kaip DELFI teigė kepyklėlės „Pinavija“ direktorė Vilma Barkauskaitė, tokia kaina mokama už kokybę, rankų darbą, laiko sąnaudas ir kitus resursus, kurio pareikalauja kepinių gamyba.
„Žmonės gali rinktis, kiek torto gabalėlio jiems atpjauti, ir mes pasveriame. Pats „Napoleonas“ yra mūsų pagrindinis tortas. Jo gamybai yra naudojama ir prancūziškas konjakas, ir smetoniškas sviestas. Tie produktai, kurie iš tikrųjų ir kainuoja labai brangiai. Pati gamyba vyksta rankomis, kapojama tešlytė. Tai ir laiko atžvilgiu gamyba užtrunka ilgai. Tai susideda į bendrą kainą – 29 eurus už kilogramą“, - DELFI sakė V. Barkauskaitė.
Anot pašnekovės, tikimybė, kad už gabalėlį torto buvo sumokėta 10 eurų yra ir paskatino skaitytoją, jei ši jaučiasi apgauta, kreiptis į kepyklėlę ir pabandyti išsiaiškinti situaciją.
„Visko būna, visi klysta, gal ten buvo labai mažas gabalėlis. Bet tikrai nenorėčiau abejoti mūsų darbuotojais. Kiekvienas tik atpjovęs žmogaus paklausia, ar tinka. Tokius dalykus bandome spręsti vietoje, bet tikrai nedažnai susiduriame su tokiais skundais“, - aiškino V. Barkauskaitė.
Kepyklėlės direktorės teigimu, euro įvedimas kainai neturėjo jokios įtakos mat kepinių kaina svyruoja priklausomai nuo produktų kainos rinkoje – todėl kartais ji būna kiek didesnė, o kartais kiek mažesnė.
„Žmonės, kurie supranta, kas yra kokybiškas produktas ir iš kokių produktų turėtų būti gaminami kokybiški gaminiai, patys gamindami namuose supranta, kad iš gerų produktų gaminti brangu. Žinoma, būna komentarų, kad brangu, bet nesusimąstoma apie smulkmenas, kurios irgi kainuoja. Tarkim pas mus žmogus atėjęs atsigerti kavos geria iš rankų darbo puodelių, kurie irgi kainuoja. Investicija yra visame kame. Aplinka žmonės, kurie pas mus dirba, visi tie dalykai ir sueina į bendrą kainą. Kai to nežinai, pasižiūri į kainą, žinoma, ji atrodo tokia, kokia yra“, - juokiasi pašnekovė.
V. Barkauskaitė įsitikinusi – jei supranti, kiek kainuoja visos sudedamosios dalys, ir esi patenkintas skoniu – tokią kainą mokėti verta. „Neturėtume tiek žmonių, jei būtų nekokybiška“, - šypsosi kepyklėlės direktorė.