Pastarosiomis savaitėmis „Meridiane“ vyko susitikimai su Klaipėdos apskrities gidais iš Klaipėdos, Palangos, Nidos ir Šilutės. Iš viso barkentinoje apsilankė daugiau nei 60 gidų, vedančių ekskursijas įvairiomis kalbomis.

Gidai susipažino su istoriniame burlaivyje įrengtu restoranu bei jo paslaugomis, ekspozicija, laivo istorija, jo atstatymo aplinkybėmis ir kitais dalykais, kurie gali būti įdomūs uostamiestį lankančioms turistų grupėms ar pavieniams keliautojams.

Pasak Klaipėdos apskrities gidų gildijos atstovės Reginos Daujotienės, sugrįžęs „Meridianas“ neabejotinai vėl bus viena iš turistų lankomiausių vietų uostamiestyje, todėl gidams yra svarbu pasiruošti vesti ekskursijas į šį laivą bei pateikti besidomintiesiems visą informaciją apie jį bei jame teikiamas paslaugas.

„Meridianas“ savo ruožtu taip pat ruošiasi priimti ne tik restorano ar baro lankytojus, bet ir laivą apžiūrėti bei su jo ekspozicija susipažinti norinčius žmones, kurių antplūdžio laukiama šylant orams. Aplankyti laivą bus priimamos tiek turistinės grupės su gidais, tiek pavieniai turistai.

Nuo šių metų balandžio turistai laive galės įsigyti „Svečio pasą“, kuris jam suteiks vienkartinę galimybę pasivaikščioti po burlaivį ir už tą pačią kainą išgerti kavos, arbatos ar pasivaišinti gaiviuoju gėrimu „Meridiano“ bare. Tokiu būdu bus renkamos lėšos burlaivio išlaikymui, reprezentacinės būklės užtikrinimui.

Turistams bus siūloma galimybė pasivaikščioti po laivą vieniems, grupėse ar su kapitonu. Priklausomai nuo to skirsis ir „Svečio paso“ kaina. Dešimties ir daugiau žmonių grupei apsilankymas „Meridiane“ kainuos 30 Eur, esant mažesnėms grupėms ar pavieniams turistams – 3 Eur suaugusiam žmogui. Studentams, moksleiviams, senjorams bus taikomos nuolaidos, o vaikams iki 7 metų apsilankymas – nemokamas.

Turistai laive bus laukiami antradieniais–penktadieniais nuo 12 iki 16 val. Pirmadieniais „Meridianas“ nedirba, kitomis darbo dienomis nuo 12 val. veikia baras, nuo 17 val. – restoranas. Savaitgaliais „Meridianas“ duris lankytojams atveria nuo 12 val., veikia ir baras, ir restoranas.

Artėjantį turizmo sezoną „Meridianas“ pradės praėjusiais metais užgimusia tradicija – burių pakėlimu. Tiesa, šiemet jis planuojamas daug anksčiau – gegužės 16 d., ir bus derinamas prie Europos jūros dienos proga Klaipėdoje organizuojamo Laivų parado bei kitų renginių.

Pasak gidės Reginos Daujotienės, „Meridianas“ turistams visuomet buvo ir tebėra įdomus kaip istorinis Klaipėdos simbolis, apipintas legendomis ir pasakojimais bei, žinoma, neatsiejamas nuo miesto kraštovaizdžio.

Susitikimų su Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondo bei „Meridiano“ restorano operatoriaus „Friedricho pasažo“ atstovais metu gidai džiaugėsi, kad jiems su turistais nebeteks stoviniuoti ir dūsauti ant krantinės pasakojant niūrią barkentinos istoriją, bet galės savo pasakojimus praturtinti vidaus ekspozicija, pasivaikščiojimais burlaivio deniais.

„Meridiano“ atgimimas – didelis žingsnis Klaipėdai išlaikant jūrinio miesto įvaizdį ir net neabejojama, kad tai ir toliau bus viena pagrindinių turistų traukos vietų senamiestyje, - įsitikinę Klaipėdos apskrities gidų gildijos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)