Iškilmingi Mylimiausių parduotuvių apdovanojimai įvyko rugsėjo 19 d., didžiausiame Baltijos šalių e. komercijos renginyje „Ecomexpo’24“ ir „Delfi“ tiesioginiame eteryje.

Mylimiausių el. parduotuvių trejetuke – jau matyti vardai

LP EXPRESS kartu su Inovacijų agentūra organizuojamuose nacionaliniuose Mylimiausios Lietuvos elektroninės parduotuvės rinkimuose šiemet dalyvavo rekordinis skaičius verslų – nuo pirmuosius žingsnius dar tik žengiančių el. parduotuvių iki visiems puikiai žinomų grandų.

Tikrai ne mažiau aktyviai įsitraukė ir patys gyventojai bei savo mylimas el. parduotuves palaikantys klientai – atiduodami balsą, jie tradiciškai rinko Mylimiausią didžiąją, vidutinio dydžio ir mažąją el. parduotuvę.

Sveikinimo kalbą renginio metu sakiusi Lietuvos pašto Verslo plėtros departamento vadovė Vaida Butvilaitė-Navickienė pastebėjo, kad toks didelis el. prekybos entuziastų įsitraukimas į jau antruosius Mylimiausios Lietuvos el. parduotuvės rinkimus nebestebina:

„Mylimiausios e. parduotuvės rinkimai rodo, kad e. prekyba Lietuvoje tapo neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Šiemet į šiuos rinkimus įsitraukė net 150 tūkst. balsuotojų, o dalyvavo beveik 1000 verslų. Džiaugiamės galėdami padėkoti šioms įmonėms, kurios prisideda prie mūsų kasdienės patogesnės apsipirkimo patirties. LP EXPRESS didžiuojasi būdamas patikimu e. parduotuvių partneriu, padedančiu užtikrinti greitą ir patogų prekių pristatymą – nuo šiol ir į 750 paštomatų Baltijos šalyse. Ačiū visiems dalyvavusiems ir balsavusiems – e. prekybos ateitis Lietuvoje atrodo šviesi.“

Gyventojų balsai lėmė, kad antrus metus iš eilės ant nugalėtojų pakylos žengia praėjusių metų nugalėtojai: didžiųjų el. parduotuvių kategorijoje daugiausiai simpatijų sulaukė „Varle.lt“, vidutinio dydžio kategorijoje nenurungiama buvo el. parduotuvė „Fantazijos.lt“, o „Kopikta.lt“ išrinkta kaip mylimiausia mažoji parduotuvė.

Toks balsų pasiskirstymas – dar vienas įrodymas, kokia svarbi bet kuriame versle yra lojalumą ir pasitikėjimą kurianti paslaugų kokybės visuma: platus asortimentas ir malonus aptarnavimas, greitas pristatymas ir patogus grąžinimas, tvarumas ir įmonės rodoma socialinė atsakomybė.

Komisijos balsai – penkiems lyderiams skirtingose srityse

Vien mylimiausių el. parduotuvių nominacijomis rinkimai neapsiribojo. Iš elektroninės prekybos ekspertų ir nuomonės lyderių sudaryta profesionali vertintojų komisija padėjo išrinkti tuos, kurie labiausiai rūpinasi tvarumu, išsiskiria kūrybingais sprendimais ar stulbinamu augimu. Šiais metais el. parduotuvės galėjo varžytis net penkiose kategorijose.

Tvariausios pakuotės nominacijoje apdovanojimą pelnė Biouslabs.com – bendraminčių mokslininkų startuolis, kurio misija – perteikti naujausius mokslo pasiekimus kuriant itin didelio veiksmingumo, tačiau švarią ir sąžiningą kosmetiką.

Tarptautinės meilės apdovanojimą už startą Lietuvoje ir sėkmingai išplėstus horizontus pelnė Kavosdraugas.lt – aistros kavai įkvėpta ir dviejų draugų įkurta įmonė, šiandien užėmusi tvirtas pozicijas jau 11 rinkų.

Kūrybiškos pradžios apdovanojimas už netradicinius, pirkėjų įvertintus sprendimus atiteko Ourpockethero.com – lietuvių įkurtai kompanijai, kuriančiai specialius drabužius vaikams, sergantiems pirmojo tipo cukriniu diabetu.

Tarptautinio debiuto nominacijoje komisijos balsai atiteko Eagrochema.lv – visiems puikiai žinomos lietuviškų trąšų gamintojos ir platintojos „Agrochemos“ el. parduotuvei, šiais metais pradėjusiai veikti ir Latvijoje.

Platformų čempionų titulas už sėkmingą prekybą išskirtinai tik e. prekybos platformose šiemet iškeliavo į Timbela.com rankas – įmonė, siūlanti įsigyti medinius gaminius sodui, namams ar sodyboms, tikrai žino, kaip išnaudoti visus plačiojo interneto ir el. verslo privalumus.

Vakaro pabaigoje visų susirinkusiųjų laukė ir netikėta staigmena – „Inovacijų agentūros“ įsteigtas apdovanojimas „Kūrybiškos pradžios“ kategorijos nugalėtojui. Juo šiemet tapusio Ourpockethero.com atstovams buvo įteiktas specialusis projekto „E-Export Nation Lithuania“ prizas.