„Mažųjų kulinarų“ vedėjos Lėja ir Smila šįkart siūlo pasilepinti saldėsiu – dribsnių, riešutų ir goji uogų sausainukais. Dribsnių sausainiai – turbūt paprasčiausias namie pasigaminamas kepinys, kuriam nereikia nei daug laiko, nei ypatingų gebėjimų virtuvėje.

Svarbiausia turėti dribsnių ir kondensuoto pieno, o visa kita priklauso nuo jūsų vaizduotės. Tereikia viską sumaišyti, sudėti į skardą ir palaukti, kol iškeps. O patiems tingiausiems siūlome nė nekaisti orkaitės – dėkite sausainius į šaldytuvą ir luktelėkite, ko sustings.

Dribsnių sausainukams reikės:

  • 400 gramų kondensuoto pieno
  • 250 gramų kukurūzų dribsnių
  • smulkintų įvairių riešutų ar sėklų (naudojame migdolus ir moliūgų sėklas)
  • šaukšto aguonų
  • goji uogų arba džiovintų spanguolių

Gaminimas:

Į didelį dubenį supilkite kukurūzų dribsnius, sudėkite smulkintus riešutus ir sėklas, berkite šaukštą aguonų, goji uogų arba džiovintų spanguolių. Viską užpilkite kondensuotu pienu. Gerai išmaišykite masę, šiek tiek patraiškydami dribsnius. Ant skardos ištieskite kepimo popieriu, šaukštu dėkite masę. Tarp sausainių palikite kelių centimetrų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek išsipūs. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. arba dėkite sausainius į šaldytuvą ir palaukite, kol sustings. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją