Jei norisi nustebinti netikėtai užsukusius svečius ar pasilepinti saldžiais pusryčiais, išmėginkite šį gardų skanėstą. Jį pagaminti užtruks vos keliolika minučių. „Mažieji kulinarai“ Smila ir Mykolas pataria šį receptą išbandyti ir mažiausiems maisto gurmanams, nes jis visai paprastas, o klampią karamelę smagu ne tik valgyti, bet ir gaminti.
Sumuštiniams su sūria karamele ir obuoliais reikės:
- 200g cukraus;
- 90g sūdyto arba paprasto sviesto, supjaustyto į 6 gabalėlius;
- 120ml riebios grietinėlės;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos (o jei sviestas nesūdytas, galima dėti ir 2 arb.šaukštelius);
- Obuolių;
- Skrudinta sumuštinių duona (arba blynai, vafliai)
Gaminimas:
Visų pirma paruoškite sūrią karamelę.
Cukrų suberkite į įkaitintą keptuvę, maišykite, kol didžioji dalis cukraus ištirps. Tada įdėkite sviestą, maišykite tol, kol ištirps. Išsilydžius sviestui, pilkite grietinėlę. Viską išmaišykite iki vientisos masės ir dėkite 1-2 druskos šaukštelius. Gerai išmaišykite, kad druska ištirptų.
Tada ant sausos keptuvės ar skrudintuvėje pakepinkite sumuštinių duoną (jei turite daugiau laiko, galite vietoj duonos patys iškepti blynų ar vaflių).
Sūdytą karamelę tepkite ant duonos, uždėkite plonai pjaustyto obuolio, papuoškite riešutais ar kitais mėgiamais priedais. Skanaus!
DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!