Drąsiai į išbandymus neriantis garsus atlikėjas sako, kad vairuodamas nenaršo internete ir žinučių nerašo, o kai kai daro kas kitas – jaučiasi nesaugiai ir nejaukiai.

„Jeigu važiuoju iš paskos mašinos, kuri vingiuoja po kelią, arba automobilis aplenkia, pristabdo, vėl aplenkia – paprastai tokiu atveju jau matau, kad arba žmogus rašo SMS, arba kalba telefonu. Toks vairuotojas labai nedėmesingas. Aš jautriai reaguoju į tokius dalykus. Buvo atvejis, kai man sėdint tame pačiame automobilyje, vairuotojas pradėjo rašyti žinutes. Parašė vieną, antrą, trečią – paklausiau, ar tikrai toks būtinas reikalas. Sako, ne, tariamės ryt susitikti papietauti. Teko sudrausminti, pasakiau, kad geriau jau sustotų ir paskambintų. Visiškai nejauku šalia sėdėti – mašina tuoj pradeda vingiuoti tai į vieną šoną, tai į kitą“, – sako pats daug automobiliu keliaujantis A. Ivanauskas-Fara.
Asociatyvioji nuotr.

Tiesa, pašnekovas neslepia, kad kartais ir pats pažeidžia taisykles – teko kelis kartus atsiliepti telefonu, nors žinojo, kad už tai gresia bauda. Lietuvos policijai A. Ivanauskas-Fara nėra įkliuvęs, o ir sako jau vairuojantis automobilį su laisvų rankų įranga. O štai kelionė į Italiją per plauką nekainavo itin brangiai.
„Dabar automobilyje turiu laisvų rankų įrangą. Jei skambina iš nepažįstamo numerio, aš perskambinu, kai sustoju. Jei labai svarbu – atsiliepiu su laisvų rankų įranga, bet ir tai pakenkia dėmesiui. Teko Italijoje išsinuomoti mašiną, tiesa, tai buvo išties seniai. Automobilis man buvo nežinomas, nežinojau, ar yra ten laisvų rankų įranga, o reikėjo skubiai važiuoti. Autostradoje man paskambino ir atsiliepiau. Kalbant telefonu mane aplenkė policija ir rodo, kad sustoti salelėje. Sustojau. Jie man pradėjo aiškinti itališkai, supratau, apie ką, bet apsimečiau, kad nieko nesuprantu ir paprašiau kalbėti angliškai. Tuomet jie angliškai paaiškino, kad telefonu kalbėti vairuojant Italijoje negalima. O aš nė nežinojau, kad italų policininkai užsieniečių stengiasi nebausti. Labai gražiai atsiprašiau. Perspėjo, kad daugiau nesinaudočiau telefonu. Paaiškinau, kad esu iš Lietuvos, kad nežinojau, draudimą. Pokalbio metu dar pasakiau, kad labai gražios mūsų merginos, jie sako „žinom“ ir palinkėjo gero kelio“, – atvirauja atlikėjas.

Išbandęs įveikti „Nežvairuok“ projektui įrengtą trasą Fara juokiasi, kad jis yra pavyzdys, kaip nereikia daryti.

„Mano pavyzdys įrodė, kad vairuoti ir rašyti žinutes negerai. Labai gerai, kad keliami tokie svarbūs dalykai. Pats vairuodamas internete nenaršiau. Vairuoti ir rašyti žinutę irgi ne man. Aš žinučių vairuodamas nematau, nes esu telefone nustatęs taip, kad galiu pažiūrėti tik kai įjungiu aktyvų ekraną“, – patirtimi dalijasi A. Ivanauskas-Fara.

Kaip gi sekėsi atlikėjui įveikti išbandymus, žiūrėkite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)