Klaida, kuri priverčia kratyti kišenes: baudų – ne vienetais, o dešimtimis

Penktadienio vakarą Palangos Basanavičiaus gatvė – pilna, o štai jos pradžioje policijos rėmėjai jau išrašinėja baudą nusižengusiems. Kaip žinia, dviratį šia gatve galima tik stumtis, o štai važiuoti juo – griežtai draudžiama. Tai byloja Basanavičiaus gatvėje iškabinti ženklai. Ta pati taisyklė galioja ir paspirtukams. Anot policijos rėmėjo, šiltą penktadienio vakarą serginčio viešąją tvarką Palangos centrinėje gatvėje, šis nusižengimas – itin dažnas, o baudos protokolus per vakarą, jei oras šiltas, tenka skaičiuoti ne vienetais, o ištisomis dešimtimis.

Palanga pasitinka turistus liepos antram savaitgaliui

Už važiavimą dviračiu Basanavičiaus gatve, anot pašnekovo, gresia bauda nuo 20 iki 40 eurų ir vien per 4–5 minutes, kol stebiu tvarkos sergėtojų darbą, baudą gauna du asmenys. Vienok, einant link Palangos tilto, nepaisančių draudimo važiuoti dviračiu – į valias.

Su turistais nesnaudžia ir Klaipėda

Nugulti Palangos paplūdimiai – nemirštanti klasika, tačiau artėjant savaitgaliui pildosi ir poilsiautojų Klaipėdoje gretos. Jau ketvirtadienio vakarą populiari apgyvendinimo nuomos platforma skelbė, jog artimiausiam savaitgaliui – liepos 12–14 dienoms Klaipėdoje rezervuoti net 92 procentai svetainėje siūlomų nakvynės vietų, kai tuo tarpu Palangoje užpildyti 86 proc.

Palanga pasitinka turistus liepos antram savaitgaliui

Beje, iš dar likusių vietų apsigyventi pati pigiausia – 92 eurai dvi naktys dviem žmonėms. Šiuo atveju reikėtų gyventi bendrame dešimties lovų kambaryje hostelyje. Norintiems daugiau privatumo, savaitgalio dviejų nakvynių kainos prasideda nuo 140 Eur dviem žmonėms. Studijos tipo apartamentus galima išsinuomoti už 160 Eur, mobilų namelį – už 164 eurus.

Dažniausios kainos svyruoja nuo 160–180 eurų iki 300–400 eurų. Trokštantiems prabangaus savaitgalio, pats brangiausias booking.com siūlymas Klaipėdoje atsieis 515 eurų. Už tokią sumą du asmenys jau gali išsinuomoti apartamentus su panoraminiu vaizdu į jūrą ir privačia sauna bei sūkurine vonia.

Palangoje savaitgalis porai – nuo 76 eurų už nakvynę traukinio vagone

Tuo tarpu Palangoje situacija – panaši, kaip kitą eilinį vasaros savaitgalį: vietų dar ir penktadienio popietę galima rasti. Pigiausias pasirinkimas booking.com duomenimis – 76 Eur dvi naktys dviem žmonėms. Už tiek bus galima išsimiegoti lovoje bendrame 4 lovų miegamajame. Tiesa, miegamasis – gal kiek netikslus žodis tam, ką gausite, nes miegosite dviaukštėse lovose traukinio vagone. Tokią vieniems pigią alternatyvą pernakvoti, o kitiems egzotišką pramogą siūlo vienas Palangos kempingas.

Palanga pasitinka turistus liepos antram savaitgaliui

„Delfi“ Palangos centre sutikti turistai dažniausiai pasakoja dienai su nakvyne, maistu ir pramogomis Palangoje skiriantys iki 60 eurų.

„Nakvynė mum dviems 50 eurų, tai po 25 žmogui. Pavalgyt – ryte bananas, varškė, pietums irgi kokia smulkmena iš parduotuvės, vakare einam į kavinę. Kainos – normalios, kaip kituose miestuose. Už 20 eurų žmogus tikrai gali pavalgyt. Tai va ir gaunasi 50–60 eurų žmogui“, – sako kaunietė Donata.

„Už nakvynę mokam su šeima 200 eurų keturiese, du suaugę ir du vaikai. Valgyt visada daromės namie, nebent vaikai nori kokio skanėsto“, – kalba panevėžietė Alina.

Palanga pasitinka turistus liepos antram savaitgaliui

„Mes net nekeliam klausimo. Dienai – 50 eurų ir viskas. Kiek sumastei išleist – tiek ir išleisi. Lubos čia neegzistuoja, bet mes tiesiog šeimoj turim susitarimą“, – kalba Rugilė iš Jurbarko, su vyru Aurimu apsistojusi Palangoje šiam savaitgaliui.

Oro ir vandens temperatūra pajūryje

Orai savaitgalį Palangoje nusimato klasikiniai lietuviški – penktadienį 20–22 laipsniai šilumos, debesuota, tačiau lietaus nenumatoma. Šeštadienį įsidienojus – 22–24 laipsniai, tačiau jau gali būti ir lietaus, ir perkūnijos. Sekmadienio diena Palangoje numatoma rami, saulėta, be lietaus, oro temperatūra įsidienojus sieks 20–22 laipsnius. Orų pokyčius kas valandą visoje Lietuvoje galite tikrinti čia.

Baltijos jūra penktadienio vidurdienį ties Palangos tiltu sušilusi iki 20,7 laipsnio, „Delfi“ komentuoja LHMT atstovė, ir tikina, kad didelių pokyčių savaitgalį čia nebus, galimas apie vieno laipsnio šilimas, o štai kitą savaitę Baltijos jūros krantai jau išties gali pasitikti šiltesni.

Palanga pasitinka turistus liepos antram savaitgaliui