Su kurso drauge atvažiavome į egzaminus, į Vilnių. Esame iš kito miesto, tad eismas Vilniuje išties gąsdino. Jis labai intensyvus. Tai vyko prieš kelis metus, aš teisės vairuoti dar neturėjau, tad vairavo draugė.

Visą dieną išbuvusios paskaitose ir egzaminuose, vakare, beveik piko metu, susiruošėme namo. Žinoma, kad patekome į garsiuosius Vilniaus kamščius, kuriuose teko pabūti išties nemažai laiko.

Stovint didelėje spūstyje aš dairiausi pro mašinos langą. Na, o ką daugiau veikti stovint? Tik dairytis. Mane šokiravo viena mergina, kuri vairavo prabangią mašiną. Toji mašina stovėjo kitoje eismo juostoje, greta mūsų, tad galima sakyti, judėjome lygiagrečiai viena kitos.

Aš suprantu, kad buvo spūstis ir joje galima kažką nuveikti, tačiau vis tiek nereikia pamiršti, kad esi prie vairo ir vairuoji, o tuo labiau turi stebėti kas vyksta aplinkui, nes mašinų tikrai buvo labai daug. Taigi, grįžtu prie tos merginos. Mergina jauna, graži, buvo atsidariusi pilnai priekinį langą, nes rūkė mašinoje. Be cigaretės burnoje dar labiausiai akį rėžė, kad vienoje rankoje buvo telefonas, kuriame turbūt skaitė naujienas feisbuke ar su kažkuo susirašinėjo, o kitoje rankoje laikė blakstienų tušą ir lūpų blizgesį.

Toks elgesys prie vairo labai nustebino, nes užimtos abi rankos. Vienoje telefonas kitoje makiažo priemonės, o dar ir rūkoma šalia viso to. Išties moterys sugeba daryti kelis darbus vienu metu, tačiau gal tam reikėtų pasirinkti tinkamesnę vietą ir laiką. Toks vairuotojos elgesys išties pavojingas, nes kyla klausimas, o su kuo laiko automobilio vairą, kai abi rankos užimtos?

Aš dabar ir pati vairuoju, bet niekada nerašinėju žinučių kai esu už vairo. Telefonas padėtas laikiklyje, o naudojuosi laisvų rankų įranga. Galų gale, galima tikrai naujienas feisbuke perskaityti pasiekus kelionės tikslą, žinutę atsakyti taip pat vėliau, perskambinti – automobiliui sustojus. Niekur nepabėgs tie reikalai, o saugumas savo paties ir kitų aplinkinių yra daug svarbiau nei greitai neatsakyta žinutė. Tad palinkėčiau vairuotojams daugiau atsakomybės ir atidumo kelyje.

Konkursui „NežVairuok“ atsiųskite pasakojimą, kaip pastebėjote ką nors naudojantis telefonu prie vairo. Kokia tai buvo situacija, kas nutiko ir kuo ji baigėsi. Jūsų pasakojimų laukiame adresu konkursai@delfi.lt, keturi laimėtojai bus apdovanoti ERGO civilinės atsakomybės draudimu automobiliui metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją