Vietoj torto išėjo omletas

„Mano vyras ir sūnus labai mėgsta rūkytą lašišą. Šie sumuštiniai, kuriuos gaminsiu, man asocijuojasi su savaitgalio rytu, kai su visa šeima ramiai galime neskubėdami atsikelti ir pasigaminti pusryčius. Eilinėmis darbo dienomis sūnus pusryčiauja darželyje, vyras - nežinau kur, o aš – viena namuose“, - pasakoja L. Šurnaitė.

Žinoma televizijos laidų vedėja neslepia, kad jai patinka gaminti. Tačiau pabrėžia, kad tai tikrai nėra jos kasdieninis poreikis.

„Nebūsiu kukli. Man sekasi gaminti. Tačiau aš atsirenku patiekalus, kuriuos jaučiu, kaip padaryti. Prie tortų aš nežinau, kaip prieiti. Todėl man nesiseka gaminti kepinių, kur viską reikia daryti preciziškai pamatavus, - sako ji. - Pamenu, bandžiau pagaminti citrinų pyragą, kurio receptą rekomendavo mano draugė. Kai ištraukiau pyragą iš orkaitės, gavosi labai skanus citrinų omletas. Aišku, niekas jo nevalgė. Net mano tolerantiškasis vyras, kuris visada sako, kad aš skaniai gaminu. Pyragų ir tortų kepti iš akies negalima.“

Lavija Šurnaitė gamina pusryčius
Pusryčiai iš Amerikos

Naujoje DELFI portalo rubrikoje „Pusryčiai su žvaigžde“ L. Šurnaitė pagamino sumuštinius su varškės užtepu ir lašiša.

„Šį receptą atradau Amerikoje. Labai svarbu, kad riestainiai būtų ką tik iš kepyklos, švieži“, - pabrėžia ji.

Taigi, Lavijos rekomenduojamiems pusryčiams reikės šviežių riestainių, žalumynų – krapų, petražolių, svogūnų laiškai, rūkytos lašišos ir 250 gr. varškės sūrelio (be papildomų skonių).

Pirmiausiai reikia perpjauti riestainius ir paskrudinti juos orkaitėje. Griežinėliais supjaustyti lašišą, susmulkinti žalumynus. Suberti petražoles, svogūnų laiškus ir krapus į varškę ir viskč sutrinti trintuve. Ant skrudintų riestainių užtepti gautą varškės kremą ir uždėti rūkytą lašišą.

„Jei mėgstate greitus pusryčius, privalote bent jau paserviruoti juos gražiuose induose. Jei taupote laiką, prašau balansą išlaikyti bent kitoje srityje, - agitavo L. Šurnaitė. - Be to, gaminant šiuos pusryčius, galite pasitelkti improvizaciją. Tai - sveikintina, nes čia nereikalingas konditerijai būdingas preciziškumas“.

L. Šurnaitės gaminami pusryčiai – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)