Įvėlė tyčinių klaidų

„Viskas, ką padariau, tai nuėjau į svetainę, kuri skirta palengvinti sukčiavimą, ir įrengiau savotišką kamerą, kad pamatyčiau, kas joje apsilankė“, – sako Garretas Merriamas, Sakramento valstijos universiteto filosofijos docentas, kuris neseniai pastebėjo, kad 40 iš 96 studentų, dalyvavusių internetiniame kurse „Etikos įvadas“, sukčiauja laikant baigiamąjį egzaminą, rašoma Daily Nouts.

Istorija prasidėjo, kai profesorius pasinaudojo „Google“, norėdamas sužinoti, ar kai kurie jo baigiamojo egzamino klausimai buvo internete, ir vienoje svetainėje surado vieno iš savo ankstesnių baigiamųjų egzaminų kopiją. Tariamai kaip mokymosi pagalbos priemonę, svetainė leidžia vartotojams čia įkelti medžiagą, pvz. egzaminų klausimus ir atsakymus, bei yra viena iš daugelio svetainių, kurias studentai naudoja apgaudinėdami savo dėstytojus. Tada profesoriui kilo mintis.

egzaminas

„Nusprendžiau „nunuodyti šulinį“ įkeldamas savo galutinio dokumento kopiją su klaidingais atsakymais. Dauguma šių atsakymų buvo ne tik klaidingi, bet labai akivaizdžiai klaidingi visiems, kurie atkreipė dėmesį į paskaitų medžiagą. Maniau, kad kiekvienas, pateikęs pakankamai tų klaidingų atsakymų, pademonstruotų save ne tik kaip asmenį, kuris sukčiauja ieškodamas atsakymų internete, bet ir neskyrė jokio dėmesio paskaitų metu, kad pastebėtų, kokie neteisingi buvo atsakymai.“

Sulaukė ir kritikos

Kai studentai užbaigė egzaminą, dėstytojas turėjo rasti būdą, kaip atskirti, kuris studentas sąžiningas, bet tiesiog suklydo, o kuris išties nusirašinėjo nuo internete rasto neteisingo testo. Atlikęs analizę ir tikimybių skaičiavimus, profesorius suprato, kad neabejotinai bent 40 iš 96 studentų pasinaudojo internete rastais atsakymais kritiniam klausimų skaičiui.

Nuotraukos - 8

„Išsiunčiau šiems studentams el. laišką, kuriame papasakojau, ką padariau ir ką radau. Maždaug 2/3 jų iš karto prisipažino arba pirmiausia neigė, bet tada greitai pakeitė melodiją. Likęs trečdalis arba dar negrįžo pas mane, arba tvirtino savo nekaltumą.“

Apie tai profesorius pradėjo diskusiją ir savo „Twitter“ paskyroje, tačiau čia sulaukė ir kritikos strėlių, neva toks akademiko poelgis yra dar neetiškesnis, nei pačių studentų. Garretas Merriamas sako nesuprantantis tokio požiūrio taško, mat savo veiksmais jis neskatino studentų sukčiauti. Anaiptol, daugsyk pabrėžė, kas neleistina, kas bus, jei taps aišku, kad studentai sukčiauja ir davė išsamią medžiagą tinkamai pasiruošti baigiamajam egzaminui. Profesorius sako diskutuojantis su savo katedros kolegomis, koks egzamino įvertinimas yra tinkamiausias sukčiavusiems studentams.

Parengta pagal: https://dailynous.com/2023/05/25/am-i-the-unethical-one-a-philosophy-professor-his-cheating-students/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją