Istorijos mokytojas pašiepė egzamino užduotį

Vilniaus Taikos progimnazijos istorijos ir etikos mokytojas, švietimo startuolio „Digiklasė“ istorijos mokytojas, VDU Gifted programos mokytojas, socialinių mokslų dr. Algis Bitautas socialinėje erdvėje „Facebook“ netrukus po egzamino ironiškai žvelgė į vieną iš egzamino užduočių.

„Kokią čia 21 amžiaus kompetenciją tikrinama dvyliktoko su penktoko lygio užduotimi?“ – ironiškai klausia A. Bitautas, vertindamas užduotį, kurioje pavaizduoti lito banknotai ir klausiama: „Ant kurio litų banknoto pavaizduotas „Tautiškos giesmės“ autorius?“

Į istorijos mokytojo įžvalgas sureagavo ir komentatoriai. Jiems ši užduotis taip pat pasirodė gana juokinga, neatitinkanti dvyliktoko lygio. „Plintusas“, – rašė komentatorius po A. Bitauto įrašu.

„Jeigu pavartytum dukros pratybas, rastum šitą užduotį. Tai gal tikrina ar 12-okas pamena 5 klasės kursą?“ – toliau po įrašu komentavo mokytojas.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) taip pat dalijasi eksperto komentaru. Egzaminą šįkart komentuoja Klaipėdos licėjaus istorijos mokytojas ekspertas Vaidas Pamparas.

NŠA paviešino ir egzamino užduotis. Su pastarosiomis galite susipažinti ČIA. Visų brandos egzaminų užduotys talpinamos NŠA internetinėje svetainėje ČIA.

Kokiais įspūdžiais po istorijos egzamino dalijosi abiturientai, skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)