O čia pagelbėti gali trys užkandžių receptai, kurių gamybai nereikės gausybės produktų, tačiau kai kuriems jie gali atrodyti kiek nekasdieniški, tačiau tikrai sukurs neįprastą vakaro atmosferą su draugais ar šeima.

Keliais savo išbandytais ir labai mėgstamais receptais sutiko pasidalinti Donata Uchockienė, kuri mityba domisi nuo studentiško gyvenimo laikų.

„Nuolat seku mokslinius tyrimus ir visuomenės maitinimosi tendencijas, pati bandau skirtingus maitinimosi tipus ir vertinu juos per asmeninę patirtį. Manau, kad viena iš meilės sau išraiškų yra į savo lėkštę nedėti nekokybiško arba organizmui netinkančio maisto.

Kita vertus, valgis ir valgymas yra didis malonumas. Taigi tai, iš ko pasirinkome sudaryti savo racioną, turi teikti džiaugsmą ir pasitenkinimą. Virtuvė man yra ir mokslinė laboratorija, ir kūrybinė erdvė“, – sako moteris.

Vištienos skrandukų traškučiai


Tikėtina, kad šis produktas daugumai nėra tarp mėgstamiausių. Bet kas nėra bandę rūkytų vištienos skrandukų, kurie yra nepakeičiamas užkandis vakarais su draugų kompanija. Šį kartą mes siūlome juos pateikti kiek kitaip.

Nors šio užkandžio gamybai, reikės daugiau pasiruošimo, tačiau tai iš tiesų nereikalauja daug pastangų. Iš pradžių nuplaukite skrandukus ir pamirkykite juos druskos tirpale. Vienam litrui vandens jums reikės 10 gramų druskos.

Po mirkymo juos taip pat nuplaukite ir nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite nedidelį kiekį sviesto ir jį vienodai paskirstykite ant skrandukų. Svarbu, juos skardelėje paskleisti kuo tolygiau. Galų gale įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pašaukite skrandukus. Po valandos kepimo galite mėgautis rezultatu. Orkaitėje keptus vištienos skrandukų traškučius galite skanauti su jūsų mėgstamu ir turimu padažu.

„Nors skrandukai labai susitraukia, tačiau jie bus labai traškūs ir skanūs. Tikras delikatesas“, – sako recepto šeimininkė D. Uchockienė.

Dviejų sėklų krekeriai


Kaip sako jau šį receptą išbandžiusi Donata: „Šis užkandis turi mažai angliavandenių, be gliuteno. Greita ir skanu“.

Jums reikės:
150 g. moliūgų ir linų sėklų,
120 g. moliūgų ir linų sėklų miltų,
110 ml vandens,
2 šaukštų aliejaus.

Viską sumaišykite į vientisą masę ir ant sviestinio popieriaus viską kuo ploniau paskleiskite. Kuo ploniau tą pavyks padaryti, tuo skanesnis bus krekeris.

Ant paskleistos masės užberkite druskos. Galima pabarstyti pankolio sėklyčių. Jeigu jų neturite tinka kmynai ar kalendra. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje masę apkepkite apie 7-10 minučių ir supjaustykite į kvadratėlius bei pabaikite kepti. Visas kepimas turėtų trukti 15-18 minučių.

Orkaitėje keptas pankolis


Pirmiausia nusikirpkite šakeles, kurios bus reikalingos serviravimui. Vėliau nupjaukite viršutinę ir apatinę dalis ir perskėlę per pusę, abi dalis supjaustykite vienodomis skiltimis.

Viską sudėkite į kepimo indą, viską apibarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Svarbu, kad visos skiltelės gautų aliejaus.
180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje jį pakepkite 30 minučių. Vėliau jį apšlakstykite šlakeliu citrinos sulčių ir pabarstykite pankolio lapelių.

„Jeigu kažkas galvojate, kad nemėgstate pankolio, pabandykite dar kartą“, – pataria receptu pasidalinusi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją