2 porcijoms Jums reikės:

  • Šakelės šviežio rozmarino;
  • Dviejų šakelių šviežio čiobrelio;
  • Arbatinio šaukštelio raudonojo vyno acto;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Dviejų 150 gramų didkepsnių, 2,5 centimetrų storio;
  • 100 gramų rudųjų pievagrybių;
  • 15 gramų šviežių petražolių;
  • 25 gramų nesūdyto sviesto;
  • 10 mililitrų brendžio;
  • 50 mililitrų raudonojo vyno;
  • 100 mililitrų grietinėlės;
  • Arbatinio šaukštelio rupių garstyčių;
  • Arbatinio šaukštelio paprastų garstyčių;

Keptoms bulvytėms prireiks:

  • 400 gramų bulvių;
  • Litro kepimui skirto aliejaus;

Paprikų pagardui prireiks:

  • Ketvirčio raudonosios paprikos;
  • Ketvirčio oranžinės paprikos;
  • Ketvirčio geltonosios paprikos;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus;

Gaminimas:

1) Kaip rašo portalas jamieoliver.com, pirmiausia, rozmariną ir čiobrelius sutrinkite grūstuvėje, įberkite juodųjų pipirų, supilkite raudonojo vyno actą ir šaukštelį alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite į vientisą masę. Gauta pasta aptepkite didkepsnius ir palikite 30 minučių marinuotis.

2) Pats metas pasirūpinti bulvytėmis. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Juos pusvalandį pamirkykite šaltame vandenyje (taip atsikratysite nepageidaujamo krakmolo). Bulves nusunkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Bulvių šiaudelius aliejuje virkite 2-3 minutes, kol įgaus auksinį atspalvį. Keptus bulvių šiaudelius pagardinkite druska.

3) Nuplaukite ir mažais kubeliais supjaustykite paprikas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir lengvai pamaišykite. Į keturias dalis supjaustykite pievagrybių kepurėles, susmulkinkite petražoles.

4) Ant kaitrios ugnies gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir ištirpinkite gabalėlį sviesto – apkepkite žoleles. Metas į keptuvę keliauti mėsai. Apkepkite iš abiejų. Kai sviestas paruduos, o kepsniai apskrus, į keptuvę suberkite pievagrybius, pagardinkite druska bei pipirais.

5) Į keptuvę supilkite brendį ir raudonąjį vyną, palaukite, kol išgaruos alkoholis, o skysčio sumažės perpus. Supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir dar pakepkite, kol padažas taps vientisas. Paskutinės į keptuvę keliauja garstyčios – viską dar kartą gerai išmaišykite.

6) Patiekite kepsnius su keptomis bulvytėmis ir paprikų salotomis. Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)