ĮDARYTI GRYBUKAI, Nijolės Stapels receptas
Reikės:
Virtų kiaušinių, produktų pasirinktam įdarui, juodos arbatos lapelio, salotų, druskos, pipirų.
Gaminame:
Išverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame ir perpjauname skersai, bet ne per vidurį. Perpjauti reikia taip, kad viena puselė būtų mažesnė už kitą.
Išimame trynius ir sutriname juos šakute su majonezu, dedame norimus ingredientus (aš trynius sumaišiau su majonezu, tarkuotu sūriu, smulkintu česnaku, druska, pipirais).
Į dubenėlį įpilame virinto vandens ir dedame arbatos lapelį. Į arbatą sudedame mažesnes puseles kiaušinių.
Į serviravimo lėkštę dedame salotų lapelių, ant jų sudedame didesnes dalis kiaušinių puseles, pripildytas įdaru, pjūvis turi būti apačioje ant salotos.
Kai mažesnės kiaušinių puselės arbatoje šviesiai paruduoja, jas pripildome likusiu įdaru ir uždedame ant didesnių kiaušinių puselių. Padarome grybų formas.
Lūkštuose įdaryti kiaušiniai
Saulės iš FB grupės „KirvioKoto turnyras“ receptas:
Virtus kiaušinius su lukštu perpjaunme pusiau, išimame puseles, smulkiai sutarkuojame, dedame pakepinto svogūno, tarkuoto sūrio, druskos, pipiriukų, žalumynų, majonezo. Viską išmaišome ir sudedame atgal į lukštus.
Tada įdaro puse įmerkiame į džiuvėsius arba miltus, ir dedame į keptuvę sviestuke įdaru į apačią. Gerai apkepame, nes paviršius turi būti traškus. Valgoma šaukšteliu. Skanu ir karšti ir šalti!
Įdaryti gruzdinti kiaušiniai
Štai Simonos Aleksės „Saldumynų akademijos“ įkūrėjos receptas:
6 vnt. pagaminti bus reikalinga:
3 kietai virti kiaušiniai
Saujelė miltų, kiaušinio plakinys, saujelė Panko džiuvėsių
Aliejaus gruzdinimui
1a.š garstyčių
1 v.š majonezo
Česnako miltelių, druskos, paprikos miltelių ir pipirų pagal skonį.
Gaminame:
Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sumaišome su garstyčiomis, majonezu ir prieskoniais iki vientiso kremo.
Baltymus voliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir panko džiuvėsiuose ir verdame aliejuje kelias minutes kol gražiai apskurs, apskrudusius baltymus dedame ant pop. rankšluoščio ir lengvai pabarstome druska. Gruzdintas baltymų puseles įdarome trynių kremu, puošiame pagal skonį.
Gaminimas:
„Gaminant įdarytus kiaušinius labai svarbu atkreipti dėmesį, kad jie būtų kietai išvirti. Ruošiant kiaušinius su įdaru taip pat reikia žinoti, kad Velykų šventei paruošti kiaušiniai turi būti laikomi šaldytuve ir suvalgyti tą pačią arba kitą dieną nuo jų išvirimo. Kiaušinių, kurie buvo išvirti prieš 3 ar daugiau parų, vartoti nerekomenduojama“, – sako Jolanta Banelytė, prekybos tinklo „Maxima“ gamybos produktų vystymo vadovė ir dalinasi dar dviem įdarytų kiaušinių receptais.
Įdaryti kiaušiniai su tunu ir ančiuviais
Kietai išvirtus kiaušinius nulupame ir perpjauname pusiau. Išimame trynį.
Nulupame rausvąjį svogūną ir smulkiai supjaustome. Ančiuvius bei kaparėlius taip pat smulkiai supjaustome ir sutriname šakute.
Dubenėlyje sumaišome tuną, kiaušinių trynius, svogūnus, ančiuvius ir kaparėlius. Įdedame majonezo, smulkintų petražolių, nepamirštame druskos ir pipirų pagal skonį.
Mažu šaukšteliu ar konditerinio maišelio pagalba sudedame pagamintą tuno masę į kiaušinių baltymų puseles.
Įdarytas kaušinių puseles puošiame žolelėmis – petražolėmis ar svogūnų laiškais.
Įdaryti kiaušiniai su pikantišku įdaru
Kietai išvirtus kiaušinius nulupame ir perpjauname pusiau. Išimame trynį.
Dubenėlyje sudedame kiaušinių trynius, kietąjį tarkuotą sūrį, trintą česnaką, majonezą ir pagardiname druska bei pipirais. Masė gerai sutriname šaukštu.
Mažu šaukšteliu ar konditeriniu maišelio pagalba sudedame pagamintą kiaušinių – sūrio masę į kiaušinių baltymų puseles.
Smulkiai sukapokite graikinius riešutus ir papuoškite įdarytus kiaušinius.