Naminis majonezas su krapais

Reikės:

220 ml saulėgrąžų aliejaus
1 kiaušinis
10 ml citrinų sulčių
10 g šviežių krapų
Druskos, pipirų

Į rankinio trintuvo indą dedame visus ingredientus. Trintuvą įleidžiame į dugną, pradedame lėtai sukti ir palaipsniui keliame į viršų, kol majonezas pilnai sutirštėja. Paragaujame ir jeigu reikia, paskaniname druska, pipirais ir citrinos sultimis. Permaišome rankiniu būdu, kad majonezas neatsisluoksniuotų.

Marinuotos morkos

Reikės:

1 nuplauta geltonoji morka
100 g cukraus
100 g acto
100 g vandens

Morkas skustuku supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Pasigaminame marinatą - į prikaistuvį pilame vandenį, actą, cukrų ir užverdame. Į verdantį marinatą dedame morkų juosteles ir paverdame 2 minutes, po to leidžiame joms marinate atvėsti. Puošiame žąsies kiaušinį: pjauname kiaušinį perpus, dedame šaukštą majonezo į lėkštę, ant viršaus dedame kiaušinį, daugiau majonezo dedame ant kiaušinio, paraitome marinuotas morkas, barstome česnakų laiškus ir skrudinto sezamo sėklas.

Kiaušinių ir alyvuogių užtepėlė

Reikės:

Kaušiniai 3vnt.
Naminis majonezas 50 g
Marinuotos žaliosios alyvuogės 80 g
Alyvuogių skystis 20 ml
Laimo sultys 20 ml
Druska 5 g
Pipirai 2 g
Laiškinis česnakas 10 g
Traškūs svogūnai 10 g
Alyvuogių aliejus 10 g

Kiaušinius, alyvuoges, majonezą ir alyvuogių skysti sudedame i malimo indą ir sumalame. Į trintą masę sudedame druską, pipirus, laimo sultis ir laiškinį česnaką ir dar kartą permaišome. Pateikiame dubenėlyje, apibarstome traškiais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir čili pipiro griežinėliais. Pateikiame su duona arba nesaldžiais krekeriais.

Rūkyto šamo salotos

Reikės:

4 lapai romaninių salotų „Little Gem“
3 gabalėliai saulėje džiovintų pomidorų
ketvirtadalis saliero stiebo
5g laiškinių česnakų
70g virto perlinio kuskuso
7g kaparėlių
3g Chia sėklų
10g pakepintų migdolų
60g rūkyto šamo
Druskos
Pipirų
1 šaukštelis „Fjord Sales“ lašišos ikrų

Padažui reikės:

Pusantro šaukštelio garstyčių
1 šaukštas obuolių sidro acto
1 šaukštas klevų sirupo
40 ml alyvuogių aliejaus

Į dubenį sudedame garstyčias, obuolių sidro actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome. Perpjauname pusiau salotų lapus, supjaustome saulėje džiovintus pomidorus į 0,5 cm kubelius, susmulkiname salierų stiebus į mažus kubelius, smulkiname laiškinius česnakus ir kaparėlius. Visus ingredientus sumaišome dubenyje. Į tą patį dubenį sudedame Chia sėklas, migdolus, druską, pipirus ir apšlakstome padažu. Viską gerai sumaišome ir dedame rūkyto šamo gabalėlius ir nepagailime lašišos ikrų.

Nesuvalgėte netikro zuikio per Velykas? Štai ką galite iš jo padaryti

Po Velykų likusį netikrą zuikį apkepame svieste ir pašauname į orkaitę, o prie jo gaminame nuostabų garnyrą.

Garnyrui reikės

Virti burokėliai
Naminis majonezas
Kepinti svogūnai
Virtas vištos kiaušinis
Šviežios petražolės
Laimas

Visus ingredientus maišome kartu susipjaustę patinkančio dydžio gabalėliais. Paskaniname druska ir pipirais. Teikiant patiekalą, šalia burokėlių tiekiame ir šviežią salotą, paskanintą alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)