Lietuvos šuolių į aukštį pažiba be klaidų įveikė į nuo 180 iki 197 cm iškeltą kartelę, pakoregavo geriausią savo sezono rezultatą (192 cm), įvykdė olimpinį normatyvą, tapo šalies čempione ir užsitikrino kelialapį į Paryžių.

Antra liko Urtė Baikštytė (183 cm), trečia – Gintarė Tirevičiūtė (175 cm).

Po paskutinio sėkmingo šuolio A. Palšytė neslėpė savo emocijų – jos akyse suspindo džiaugsmo ašaros.

Patyrusiai atletei, nepaisant stadione tvyrojusio didelio karščio, nepriekaištingai pavyko visi penki bandymai: 180, 186, 190, 192 ir 197 cm.

Penkiems skirtingiems aukščiams jai prireikė vos penkių mėginimų – visus užfiksavo jau pirmuoju šuoliu.

„Aš kaip tikra „Cosma“ klubo atstovė vis dar esu kosmose. Emocijų tikrai yra labai daug. Paskutines savaites turėjau tiek daug įtampos. Kai įvyko šuolis, viskas pasileido ir nebežinojau, kur save dėti.

Nesu iš tų, kurie verkia po rezultatų, bet jau šiandien emocijos aukštumoj, labai džiaugiuosi. Noriu labai padėkoti visiems, kas buvo šalia – nesvarbu, ar kai šokau, ar kai nešokau.

Visiems, kurie padėjo ir kurie šiandienai sutvarkė viską, kad sektorius būtų naujas. Tai dėkoju ir federacijos prezidentui, ir Palangos miesto merui, kad pakeitė dangą galiausiai aukščio sektoriuje (šypsosi).

Ir šiaip dėkoju visiems prisidėjusiems. Nes kai sportininkas kažką pasiekia, daug kas galvoja, kad tai yra vieno žmogaus rezultatas, nors tai iš tikrųjų yra didelės komandos darbas.

Čia reikėtų paminėti tiek mano trenerius – Indreką Tustitą ir Audrą Gavelytę, tiek visus artimiausius man žmones, kurie linkėjo geriausio. Tai yra visų mūsų rezultatas“, – sakė laiminga čempionė.

Tai 31-erių metų sportininkei bus jau ketvirtasis olimpinis nuotykis.

Ji startavo tiek 2012-aisiais Londone (10 vieta), tiek 2016-aisiais Rio de Žaneire (13 vieta), tiek ir 2021-aisiais Tokijuje (28 vieta).

„Su tokia didele patirtimi į ketvirtąsias žaidynes vykčiau daug ramesnė. Stengiuosi sau nekelti nerealių lūkesčių ir nesvaičioti apie kažkokius labai aukštus rezultatus“, – dar prieš išvykdama į Europos čempionatą Romoje, kur su 189 cm net nepateko į finalą, sakė Airinė.

Įdomu, kad A. Palšytė su tokiu rezultatu kaip Palangoje toje pačioje Romoje būtų nusileidusi tik Ukrainos superžvaigždei Jaroslavai Mahučik (201 cm) ir pasidabinusi sidabro medaliu.

Primename, kad penktadienį-sekmadienį Palangoje vyksta svarbiausios metų lengvosios atletikos varžybos Lietuvoje – nacionalinis čempionatas. Kviečiame jį tiesiogiai stebėti portale „Delfi“.

Varžybų transliacijas rasite čia:

Iš viso pasirodys apie 450 lengvaatlečių, o varžybų reikšmė – milžiniška. Jau liepos 1 d. užsidarys Paryžiaus olimpinių žaidynių kvalifikacijos sistema, todėl karščiu alsuojančioje Palangoje dalyviai turi paskutinę galimybę įvykdyti normatyvą arba gauti reitingo taškų.