Trankiai švęstas jau ir sekmadienį Debrecene iškovotas olimpinis kelialapis – pirmasis istorijoje.

Trankus buvo ir jį pelniusios komandos sutikimas pirmadienio vakarą Vilniaus oro uoste.

Krepšininkai dainavo su juos pasitikusiais bičiuliais, treneris Dainius Novickas demonstravo naująją savo šukuoseną – plaukus jis paliko Vengrijoje, kadangi sėkmės atveju buvo pasižadėjęs nusiskusti plikai.

„Mes, žaidėjai, net nežinojome apie tokias sąlygas – ten jau buvo vidiniai komandos personalo reikalai“, – šypsojosi Evaldas Džiaugys.

Jis buvo rezultatyviausias lemiamo atrankos turnyro mačo – pusfinalio su Lenkija – žaidėjas (9 tšk.). Prieš tai atskirose rungtynėse iniciatyvos ėmėsi tai Aurelijus Pukelis, tai Šarūnas Vingelis, patirties suteikė Gintautas Matulis.

„Gal tai priklausė nuo varžovų, jų gynybos, bet kažko vieno išskirti tikrai neišeina. Visi nusipelnė gražiausių žodžių, įskaitant ir trenerius bei visus, mums padėjusius.

Norėjome patekti į olimpiadą tiesiausiu keliu, nepavyko. Atrankoje pasirodė, kad visos komandos irgi labai gerai pasiruošusios, visos nori laimėti, tad prireikė įdėti labai daug jėgų. Džiaugiuosi, kad padarėme tai, kas neišėjo praeitame olimpiniame cikle. Olimpiada – aukščiau visko, ne kasdien ten patenkama“, – kalbėjo E. Džiaugys.

Anot trenerio, paskutinėse olimpinės atrankos varžybose daugiausiai lėmė psichologija.

O dabar lietuvių – nors bilietais į Paryžių ir apsirūpino vieni paskutinių – ryžtas tik dar išaugo.

„Galėjome ir padarėme. Ir dar padarysime – bus medaliai, – emocingai pareiškė D. Novickas. – Kokie dar gali būti kiti tikslai, nejuokaukite. Privalome kovoti dėl medalių ir kovosime. Nesušoksiu pergalės šokio, kol nebus olimpinio medalio.

Šitame sporte mes negalime būti maža šalis, tai mes čia esame geriausi. Turime ateiti ir tai įrodyti. Važiuojame į priekį!“

„Į Paryžių keliausime tik medalių, – antrino E. Džiaugys. – Esame lietuviai, krepšinio tauta, kitokių norų būti negali. Ir tikrai galime tuos medalius pasiekti, esame pakankamai stiprūs, galingi. Turime dominuoti.“

Tiesa, kol kas neaišku, ar rinktinė Prancūzijos sostinėje pasirodys tokios pačios sudėties kaip Debrecene.

Dėl traumos olimpinėje atrankoje negalėjo žaisti asmeniniame FIBA 3x3 reitinge antrą vietą tarp tautiečių užimantis Marijus Užupis, už kurį aukščiau kotiruojamas tik A. Pukelis.

Ankstesniame atrankos turnyre Japonijoje vietoje G. Matulio rungtyniavo Darius Tarvydas.

Pasak D. Novicko, galutinis kvartetas paaiškės po laukiančių klubinių turnyrų ir treniruočių stovyklos.

„Kas bus geriausios sportinės formos, tas ir važiuos į olimpiadą“, – žadėjo treneris.

„Gal mums ir būtų ramiau, jei turėtume garantuotą vietą sudėtyje, bet gerai, kad durys neužsidaro ir kitiems. Visi sportuosime, bus dar daug turnyrų. Juk ir traumų dar gali pasitaikyti, visko būna. Tarkime, dabar M. Užupis susižeidė, negalėjo dalyvauti. O olimpiadoje galbūt išbėgs į aikštę, džiugu dėl jo“, – svarstė E. Džiaugys.

Kartu su Lietuvos komanda paskutinius kelialapius į Paryžių Vengrijoje pelnė būsimi žaidynių šeimininkai prancūzai ir lenkai. Anksčiau vietomis apsirūpino serbai, amerikiečiai, latviai, kinai bei olandai.

Lietuvos moterų 3x3 krepšinio rinktinei Debrecene pasiekti tikslo nepavyko.

Olimpinės žaidynės, kurių programoje trijulių krepšinis pasirodys antrą kartą, Paryžiuje laukia liepos 26 – rugpjūčio 11 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją