Jis pats prieš daugiau nei 20 metų, 2003-iaisiais, mūsų šalyje išgarsino oranžinio kamuolio sportą ne tik ant blizgančio parketo, bet ir ant kieto asfalto, kai kartu su Rolandu Matuliu, Eriku Kučiausku ir bičiuliu Kęstučiu Girštautu triumfavo pirmą kartą surengtame pasaulio gatvės krepšinio turnyre, kurio finale 28:24 nugalėjo JAV atstovus.

Dabar R. Skaisgirys lydės kitą lietuvių ketveriukę į Paryžių, kur ši debiutuos olimpinėse žaidynėse. Šią teisę mūsiškiai iškovojo Debrecene, Vengrijoje, vykusiose finalinėse atrankos varžybose, kurių lemiamą dieną pranoko tiek ispanus (21:9), tiek lenkus (21:15) ir pateko tarp vos aštuonių komandų, vasarą medžiosiančių olimpinę šlovę.

„Nei palengvėjimo, nei džiaugsmo iš principo, tik dar daugiau rūpesčių iš tikrųjų. Faina, viskas gerai, bet mane tenkintų, jeigu mes, kaip valstybė, trys prieš trys krepšinyje būtume pasaulio lyderiai, diktuojantys madas. Dar šito mes nepasiekėme, todėl yra kur stiebtis.

O kitas dalykas – tas, kad vyrai padarė tai, ką ir turėjo padaryti. Čia nebuvo jokio netikėtumo. Jie buvo geriausi ir tame turnyre buvo skirstyti pirmu numeriu. Ir po šiai dienai lietuviai su serbais bei amerikiečiais yra geriausi šitoje sporto šakoje. Tai čia būtų buvęs didžiulis fiasko, jeigu jie būtų neišėję į olimpines žaidynes“, – aiškino R. Skaisgirys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)