„Jei esi pozicijoje ir žinai, kad priešas atvyksta kažkur į nepridengtą vietą, tai kariai su šita distancinio minavimo įranga, išvažiuoti į tą vietą ir greitai užminuoti vietovę, kad priešas būtų pristabdytas arba nukreiptas“, – apie praktinę distancinio minavimo įrangos panaudojimo svarbą kalbėjo D. Antanaitis.

Distancinio minavimo įrangoje sumontuoti keturi konteineriai, kuriuose telpa po 20 minų, tad iš viso – 80. Minos iššaudomos į šonus, kurios atsistoja ir pradeda skenuoti aplinką. „Iššovus ji atsistoja ant žemės, įsijungia visi jos sensoriai ir pradeda laukti, kada atvažiuos mašina. Kai pajunta, kad atvažiuoja mašina, kai dreba žemė, pasikeičia elektromagnetinis laukas, mina iššauna į viršų, iš viršaus leidžiasi, skenuoja, kur yra šilumos šaltinis, ir iš viršaus pamuša tanką“, – veikimo principą paaiškino D. Antanaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)