Ingredientai

Porcijos: 6
Pudingui geriausia tinka mėlynosios slyvos.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Slyvas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite šiaudeliais. Morkas ir obuolį nulupkite, morkas supjaustykite griežinėliais, obuolius – skiltelėmis, paskui – kubeliais.

Morkų ir obuolių gabalėlius užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens, kad vos apsemtų, 5 min. pavirkite. Paskui nukoškite ir palaikykite kiaurasamtyje, kad gerai nuvarvėtų vanduo.

Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, paskui suberkite trupinius, cinamoną, gerai išmaišykite. Šią masę sumaišykite su morkomis, obuoliais ir slyvomis.

Baltymus išplakite iki putų, paskui sumaišykite su turima mase. Sudėkite pudingo tešlą į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 40 min.

Apibarstykite pudingą sausoje keptuvėje paskrudintais kedro riešutais ir cukraus pudra.