Pats metas ruošti pomidorus žiemai. Pomidorų stiklainiuose geriau nekaitinti, tada jie būna kietesni, neištižę. Tai vienas geriausių pomidorų žiemai receptų.

Gaminimo eiga

* Sveiki, kieti, iki rausvumo prinokę pomidorai nuplaunami virintu vandeniu ir talpiai sudedami į iškaitintus stiklainius. Dėl skonio pridedama krapų, petražolių ir lauro lapelių, pora gvazdikėlių ir 3-4 kvepiantys pipirai.

* Į 1 litrą vandens beriami 2 nubraukti šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, užvirinama, ir verdantis tirpalas užpilamas ant pomidorų į stiklainius, kad apsemtų. Uždengus dangteliu palaikoma 10-15 min., tada skystis nupilamas, vėl užvirinamas ir vėl užpilamas ant pomidorų.

* Po 15-20 min jis dar kartą nupilamas, užvirinamas, užpilamas ant pomidorų ir stiklainiai greitai hermetiškai uždaromi. Tada apverčiami aukštyn kojomis ir paliekami atvėsti.