Ingredientai
Grietinės
500 g
Cukraus
1 stiklinė
Želatinos
10 g
Sausainių
3 vnt.
Persikų arba nektarinų
1 vnt.
Prinokęs bananas
1 vnt.
Vaisiai ir uogos
200 g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Želatiną užmerkite ir ištirpinkite vandens vonelėje (neužvirinkite!). Grietinę su cukrumi išplakite maišytuvu. Plakdami supilkite želatiną ir citrinos sultis. Persiką ir bananą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kremą, išmaišykite.
Kepimui skirtą formą nuimamais kraštais ištepkite augaliniu aliejumi ir sukrėskite į ją grietinės kremą su vaisiais. Sausainius sutarkuokite smulkia trintuve ir apibarstykite jais tortą.
3 val. palaikykite tortą šaldytuve. Papuoškite pjaustytais kiviais, apelsinais, braškių puselėmis. Apibarstykite šokolado drožlėmis.