Ingredientai
Rūkyta lašiša (filė)
100 g
Lapinės salotos
2 sauja
Krienai
2 šaukštas
Greipfrutų sultys
150 ml
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuskabykite pipirnių, petražolių lapelius, krapų šakeles nuo stiebų, suberkite į šaltą vandenį. Stiebelius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su krienais.
Šia mase ištepkite žuvų juosteles, susukite į ritinėlius, kiekvieną perriškite svogūno laišku. Uždenkite dubenį su žuvies ritinėliais ir 45 minutėms įdėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite greipfruto sultis su nedideliu kiekiu aliejaus. Žalumynus nusausinkite, visus sumaišykite. Išdėliokite žuvų ritinėlius negilioje lėkštėje, apšlakstykite užpilu, apibarstykite žalumynais ir pipirais.