Ingredientai
Lavašas
4 vnt.
Alyvuogių aliejus
1 šlakelis
Raudonėliai (džiovinti)
1 žiupsnelis
Citrinų sultys
1 šaukštas
Špinatai
160 g
Didelių raudonųjų svogūnų
0.25 vnt.
Kedro riešutai
1 šaukštas
Česnako
1 skiltelė
Bazilikai (žali)
1 žiupsnelis
Balzaminis actas
1 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Jautieną smulkiai supjaustykite ir apipilkite aliejumi. Įkaitinkite didelę keptuvę ir joje apkepkite mėsą. Suberkite susmulkintus raudonėlius ir supilkite citrinų sultis. Leiskite mėsai šiek tiek ataušti.
Lavašus iš vienos pusės ištepkite pomidorų padažu. Jam pasigaminti smulkintuvu suplakite konservuotus pomidorus, česnaką, baziliko lapelius ir balazaminį actą.
Tada išdėliokite špinatų lapus, žiedais supjaustytą svogūną ir mėsos gabalėlius. Ant viršaus pabarstykite kedrų riešutais. Lavašą susukite ir perpjaukite skersai, kad būtų lengviau valgyti.