Ingredientai
Saldžiosios paprikos
2 vnt.
Aliejaus
1 šaukštas
Salierų stiebai
2 vnt.
Vynuogių
0.5 stiklinė
Vištienos sultinys
50 ml
Citrinų sultys
2 šaukštas
Česnako
1 skiltelė
Graikiniai riešutai
0.5 stiklinė
Lapinės salotos
2 sauja
Pita
3 vnt.
Porcijos: 4
Vištiena pagardintos klasikinės Valdorfo salotos.
Gaminimo eiga
Vištieną apšlakstykite aliejumi, pasūdykite ir kepkite orkaitėje iš abiejų pusių po 15 min. Paprikas šalia kepkite 10 min. Palikite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite salierus, vynuoges perpjaukite perpus, sudėkite į didelę, gilią lėkštę.
Užpilui paprikas nulupkite, sudėkite į trintuvo indą keptas paprikas, supilkite sultinį, citrinos sultis, suberkite česnaką ir sutrinkite. Kavamale sumalkite riešutus, palikite stambesnius gabalėlius, nesumalkite iki miltų.
Vištieną supjaustykite, sumaišykite su salierais, vynuogėmis ir salotų užpilu. Patiekite su salotomis ir pita.