Gaminimo eiga

Gaminimas:

Kiaušinių trynius supilkite į indą, pridėkite druskos, cukraus, garstyčių ir citrinos sulčių. Plakite plakikliu arba maišytuvu.

Nesiliaudami plakti, supilkite plona srovele augalinį aliejų. Plakite, kol masė taps majonezo konsistencijos.

Pridėkite į majonezą 2 šaukštus verdančio vandens ir išmaišykite – padažas gausis tirštesnis.

Padažas su kariu. Žiupsnelis kario prieskonių majonezui suteiks gelsvą spalvą. Išmaišykite 2 šaukštelius kario prieskonių citrinos sultyse ir supilkite jas ruošiant majonezą. Toks padažas tinka prie šviežių daržovių, virtų kiaušinių, vištienos, baltos žuvies.

Pikantiškas padažas. Pridėkite į majonezą 2 šaukštus gero kečupo, kelis lašus Vorčesterio ir tabasko padažų. Toks padažas tiks prie jūros gėrybių, daržovių, virtų kiaušinių.

Remulado padažas. Smulkiai supjaustykite 2 – 3 karnišonus, 2 šaukštus kaparėlių ir vieną ančiuvio filė. Sumaišykite su majonezu, pridėkite šviežių petražolių ir peletrūnų. Tinka prie šparagų.