Smaližių džiaugsmui.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su cukraus pudra. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir išlydykite su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Paskui sumaišykite su trynių mase. Ant viršaus užberkite miltus su kepimo milteliais ir kakavos milteliais.

Išplakite baltymus, supilkite į paruoštą trynių masę ir greitai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 40 min.

Kremui sulaužykite šokoladą gabalėliais ir ištirpinkite 100-e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakite, sumaišykite su šokolado mase ir 40-iai minučių įdėkite į šaldytuvą. Paskui kruopščiai sumaišykite su tirštikliu.

Iškepusį torto pagrindą perpjaukite pusiau, abi dalis apšlakstykite likeriu, pertepkite kremu, suvožkite, papuoškite zefyriukais ir galite patiekti.