Ingredientai
Cukinijos
6 vnt.
Krekerių trupiniai
3 stiklinė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Sviestas
2 šaukštas
Lengvas vasariškas patiekalas.
Gaminimo eiga
Cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus. Nenuskuskite žievės. Įmeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 4-5 min. Perpjaukite išilgai per pusę ir šaukšteliu išskobkite vidų. Cukinijų „laivelius“ sudėkite į kepimo indą.
Dubenyje sumaišykite išskobtą cukinijų masę, nesaldžių sausainių (krekerių) trupinius, sūrį, svogūnus, petražoles, druską, pipirus ir plaktus kiaušinius.
Šios masės dėkite į išskobtas cukinijas, ant viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto. Pabarstykite parmezanu ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.