Gaminimo eiga

Įmuškite į dubenį kiaušinį, įberkite druskos, sudėkite miltus, supilkite burokėlių sultis ir viską išmaišykite. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių. Iškepkite plonus lietinius.

Įdarui susmulkinkite maišytuvu graikinius riešutus arba smulkiai juos sukapokite. Sutrupinkite varškės sūrį, pridėkite grietinės ir tarkuotų krienų. Suberkite graikinius riešutus, pasūdykite ir įbarstykite pipirų. Jeigu mėgstate aštriai, galite pridėti čili pipirų ar sutrintą česnako skiltelę.

Kiekvieną blyną aptepkite plonu įdaro sluoksniu. Supjaustykite lašišą. Salotų lapus nuplaukite ir leiskite jiems apdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Ant kiekvieno blyno su įdaru dėkite po salotos lapą, vėl užtepkite ploną sluoksnį įdaro ir uždėkite lašišos. Susukite blynus į ritinį ir įvyniokite juos į maistinę plėvelę.

Blynus bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. Tada nuimkite maistinę plėvelę ir supjaustykite susuktus blynus į 2-3 dalis. Patiekite ant stalo, sudėję blynų ritinėlius ant salotų lapų.