Ingredientai
Kaliaropės
2 vnt.
Kaliaropės
2 vnt.
Obuolių
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Kepintos moliūgų sėklos
2 šaukštas
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Baltojo vyno actas
1 šaukštelis
Porcijos: 4
Kaliaropė - vertinga daržovė. Ji ne tik skani, bet ir gali padėti numesti svorio. Siūlome pasigaminti salotas.
Gaminimo eiga
Nulupkite kaliaropes, morkas ir obuolius, išpjaukite obuolių sėklalizdžius. Supjaustykite minkštimą plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite actą ir cukrų, įpilkite aliejaus, druskos ir pipirų. Užpilkite ant daržovių ir išmaišykite.
Nuplėšykite mėtos lapelius. Saulėgrąžas pakepinkite ant keptuvės be aliejaus, kol gražiai pagels. Prieš patiekdami apibarstykite salotas saulėgrąžomis ir mėtų lapeliais.