Ingredientai
Biskvito lakštai
1 vnt.
Mėgstami ledai
500 g
Persimonų tyrė
2 stiklinė
Cukraus
1 stiklinė
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Džiovinto imbiero milteliai
0.5 šaukštelis
Cinamono
1 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Grietinės
1.5 stiklinė
Migdolų
0.5 stiklinė
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Torto lakštą įdėkite į tortinę formą aukštais kraštais. Vos aptirpusius ledus išsukite ir užtepę ant torto lakšto padėkite į šaldymo kamerą. Tuo metu persimonų masę išsukite su cukrumi, druska ir kitais prieskoniais.
Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę. Šią masę užtepkite ant sustingusio ledų sluoksnio ir vėl padėkite į šaldymo kamerą. Laikykite 4 val. Paruoštą tortą papuoškite migdolais ir plakta grietinėle.