Ingredientai
Obuolių
3 kg
Ruginiai miltai
1 šaukštas
Vandens
1 l
Garstyčių miltelių
1 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Gaminimo eiga
Obuolius nuplaukite, nusausinkite. Sudėkite į puodą.
Pasigaminkite sūrymą. Miltus sumaišykite su druska, užvirinkite 1 l vandens, išmaišykite. Garstyčias užpilkite šaukšteliu verdančio vandens, išmaišykite iki košelės konsistencijos, sudėkite į vandenį su miltais, vėl gerai išmaišykite.
Atvėsintu sūrymu užpilkite obuolius. Puodą apriškite rankšluosčių, ant viršaus uždėkite lentą, prislėkite sunkiu daiktu. Laikykite vėsioje vietoje. Obuolius galima valgyti po mėnesio.