Ingredientai
Gaminimo eiga
Jaunas neperaugusias cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus ir sustatykite į trilitrinį stiklainį arba emaliuotą puodą. Tarp cukinijų pridėkite salierų, vyšnių, krienų, svarainių lapų, krapų stiebų su žiedynais.
Išvirkite marinatą: 1 litrui vandens reikės 50 g druskos. Marinatą atvėsinkite ir užpilkite dar truputį šiltu cukinijas, paskui uždenkite lėkštute ir prispauskite sunkiu daiktu. Cukinijos išrūgsta po 3-4 dienų, tada jas padėkite į šaldytuvą, kur jos gali stovėti 2 savaites.
Jeigu norite raugintas cukinijas valgyti visą žiemą, sudėtas į stiklainius ir užpiltas marinatu pasterizuokite 15 min. 80 laipsnių temperatūroje, paskui sandariai uždarykite.