Ingredientai
Ši trinta pomidorų sriuba – tiršta ir labai soti. Užtruksite kiek daugiau nei pusvalandį, kol paruošite. Tokios gardžios trintos pomidorų srubos neatsisakys ir svečiai.
Gaminimo eiga
1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite 1 smulkintą svogūną, druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir paruoškite nedidelius kukuliukus. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 7-8 min. Tuo metu susmulkinkite likusį svogūną, morką, papriką, bulvę ir truputį pakepkite su aliejumi.
2. Išvirusius kukuliukus išgriebkite į lėkštę, o į vandenį, kuriame jie virė, sudėkite pakepintas daržoves. Virkite, kol bulvės visai suminkštės. Tada sriubą sutrinkite smulkintuvu iki tyrės konsistencijos. Supilkite pomidorų tyrę ir pavirkite dar 2-3 min.
3. Šviežius pomidorus nuplikykite, atvėsinkite po šalto vandens srove, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
4. Į sriubą sudėkite konservuotas pupeles, pomidorų kubelius, įberkite aitriosios paprikos bei kakavos miltelius, druskos ir pavirkite apie 5 min. Į lėkštes įdėkite faršo kukuliukų ir užpilkite karšta sriuba. Pabarstykite žalumynais ir patiekite.