Ingredientai
Baltagūžiai kopūstai
0.5 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Bulvių
2 vnt.
Kokosų pienas
1 l
Laimo vaisiai
1 vnt.
Ryžių makaronai
200 g
Karis
1 šaukštelis
Citrinžolė
1 žiupsnelis
Česnako
2 skiltelė
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Kapotų svogūno laiškų
1 sauja
Alyvuogių aliejus
3 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais. Kopūstą smulkiai supjaustykite. Citriną nulupkite.
Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite.
Svogūnus ir česnakus suberkite į puodą, įberkite karį, citrinžolės šakelę, supilkite alyvuogių aliejų ir kokoso pieną, užvirinkite.
Suberkite į puodą bulves, morkas ir kopūstus, įberkite druskos, pipirų, virkite neuždengę puodo 20 min. ant silpnos ugnies.
Kitame puode pasūdytame vandenyje išvirkite ryžių makaronus. Kai išvirs, nukoškite, perliekite šaltu vandeniu.
Išvirusius makaronus suberkite į sriubą, suberkite ir tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, tada nukelkite puodą nuo viryklės. Patiekite šiltą.