Ingredientai
Maskarponės sūris
500 g
Varškė
250 g
Cukraus pudra
200 g
Citrinos
1 vnt.
Laimo vaisiai
1 vnt.
Citrinos rūgštis
10 g
Migdolų
50 g
Labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
3 šakelė
Kriaušės
1 vnt.
Obuolių
1 vnt.
Vynuogių
150 g
Kiviai
1 vnt.
Karambola
1 vnt.
Mangai
1 vnt.
Persikų arba nektarinų
1 vnt.
Persikų arba nektarinų
1 vnt.
Obuolių
1 vnt.
Apelsinai
1 vnt.
Mandarinai
2 vnt.
Persimonų tyrė
1 vnt.
Kinkanai
5 vnt.
Dumplainiai
3 vnt.
Greipfruto
1 vnt.
Slyva
3 vnt.
Vynuogių
150 g
Avietės
100 g
Braškės
100 g
Vynuogių
150 g
Slyva
3 vnt.
Mėlynės
100 g
Gervuogės
100 g
Daivos Vaišnorienės receptas.
Gaminimo eiga
Jei nebūtų mano pažymėtų vaisių ir uogų, drąsiai galima pakeisti kitais, artimos spalvos vaisiais, svarbu, kad būtų kuo šviežesni ir geros išvaizdos.
Į grietinėlę įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės, suberti cukruas pudrą (pusę nurodyto kiekio) ir elektriniu plakikliu išplakti iki standumo.
Kitame inde išsukti varškės kremą, Maskarponės sūrį, likusį miltelinį cukrų ir žiupsnelį citrinos rūgšties.
Į grietinėlės masę įmaišyti varškės ir sūrio masę. Gerai išsukti.
Dekoruoti konditeriniu švirkštu, puošti pjaustytais šviežiais vaisiais, uogomis ir kepintomis migdolų drožlėmis.