Ingredientai

Porcijos: 60

Gaminimo eiga

Inde sumaišykite minkštą sviestą, cukrų, kiaušinį, migdolų esenciją, vanilinį cukrų – ištrinkite iki vientisos purios masės. Tada po truputį, vis maišydamos elektriniu plaktuku, berkite miltus, kepimo miltelius, druską. Gautą sausainių tešlą 20-30 minučių palikite šaldytuve.

Orkaitę įkaitinkite iki 165 laipsnių karščio. Kepimo popierių patepkite sviestu.

Iš šaldytuvo tešlą išimkite po nedidelę dalį. Stalo paviršių išklokite kepimo popieriumi. Tešlą rankomis išvoliokite į maždaug piršto storumo dešreles, supjaustykite jas piršto ilgio gabalėliais. Į vieną sausainėlio galą įspauskite migdolo riešutą – štai jums ir raganiškas nagas.

Sausainius paversite dar panašesniais į tikrus raganos pirštus, jeigu peiliu lengvai įspausite raukšles ties krumpliais. Neribokite savo fantazijos. Paruoštus pirštelius sudėkite į paruoštą kepimo skardą.

Raganos pirštelius kepkite, kol jie gardžiai parusvės, maždaug 20-25 minutes. Dabar nuo kiekvieno sausainio nulupkite migdolą, į susidariusią ertmę įliekite raudojo glajaus ir vėl patupdykite riešutą – tegul kraujas teka laisvai.