Ingredientai
„Iki“ duona „Saulėgrąža“
4 riekelė
Sviestas
5 šaukštas
Krevečių
4 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Čili pipirai
1 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Kedro riešutai
1 šaukštas
Citrinos
1 vnt.
Parmezano sūris
60 g
Kedro riešutai
1 sauja
Česnako
1 skiltelė
Alyvuogių aliejus
5 šaukštas
Paprastai pagaminamas sumuštinukas, kuris puikiai tiks prie balto vyno taurės.
Gaminimo eiga
Pesto skirtus ingredientus sudėti į smulkintuvą ir sumalti.
Panini riekeles patepti sviestu ir apskrudinti orkaitėje.
Sausoje keptuvėje trumpai pakepinti šaukštą kedro riešutų.
Išėmus riešutus, keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus sviesto ir truputį aliejaus, įmesti česnako skiltelę ir čili pipiriuko griežinėlių. Sudėti nuplautas ir nuvalytas krevetes. Kepti jas po 1-1,5 min iš kiekvienos pusės.
Ant duonos dėti pesto, krevetes. Pabarstyti keliais riešutais ir apškakstyti citrinos sultimis.