Ingredientai
Jautienos nugarinė
560 g
Česnako
12 skiltelė
Kiaušiniai
3 vnt.
Aliejaus
3 šaukštas
Sviestas
40 g
Cukraus
1 šaukštas
Šaldyti žirneliai
500 g
Aliejaus
2 šaukštas
Citrinų sultys
2 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuvalytas česnako skilteles suberti į sūdytą vandenį ir virti 1 min., nukošti. Atšildytus žirnelius 8 min. virti 500 ml pasūdyto vandens, nukošti ir elektriniu maišytuvu sutrinti į piurė, pagardinti aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais; pastatyti šiltai.
Šnicelius išmušti ir perpjauti pusiau ar į 3 dalis, apibarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose, pamirkyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti tarkuotame sūryje ir iškepti įkaitintuose riebaluose: 2 šaukštuose aliejaus ir 25 g sviesto.
Likusiuose riebaluose apskrudinti česnakus, juos pagardinti cukrumi ir kepti maišant, iki jis išsilydys. Šnicelius patiekti su žirnelių piurė ir karamelizuotais česnakais.