Ingredientai
Migdolų
2 stiklinė
Pekano riešutai
1 stiklinė
Avietės
3 stiklinė
Želatinos
2 šaukštas
Prinokęs bananas
1 vnt.
Grietinės
100 ml
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Riešutus susmulkinkite arba sumalkite kavamale taip, kad jaustųsi maži gabalėliai. Iš datulių pašalinkite kauliukus ir taip pat susmulkinkite. Sumaišykite riešutus su datulėmis, sudėkite medų.
Iš gautos masės (kaip ir iš tešlos) paruoškite pyrago sluoksnį ir atsargiai dėkite į išteptą sviestu formą. Suformuokite 3 – 4 cm aukščio kraštelius.
Avietes, bananus ir cukrų išplakite plaktuvu.
Želatiną išmirkykite, nuspauskite, ištirpinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Pravėsusią sumaišykite su trintomis avietėmis ir bananais, sudėkite ant paruošto tešlos sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą.
Papuoškite pyragą mėtos lapeliais ir plakta grietinėle.