Ingredientai
Kalmarai
300 g
Midijos
200 g
Krevečių
200 g
Jūros šukutės
100 g
Ciberžolės
1 g
Krapai
10 g
Petražolės
10 g
Česnako
5 g
Laimo vaisiai
1 vnt.
Citrinos
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
50 g
Juodosios alyvuogės
50 g
Žaliosios alyvuogės
50 g
Porcijos: 8
Patiekalas kuris pagyvins vakarėlio atmosferą ir nuteiks draugus jaustis džiugiai.
Gaminimo eiga
Kalamarai verdami su prieskoniniais vandenyje nei ilgiau nei 10 min. Atvėsinami ir supjaustomi kubeliais.
Krevetės pjaunamos pusiau, midijos į tris dalis.
Alyvuogės susmulkinamos. Viskas sumaišoma, gardiname druska, pipirais, citrina, citrinos žievele, limetos sultimis, alyvuogių aliejumi.
Jūros šukutė kepama svieste, pabaigus kepti į karštą keptuvę pilamas raudonas vynas ir nuimame nuo ugnies.